Bălțiul din nou va deveni orașul trandafirilor

22 Martie 2016 1.190

În Bălți vor fi sădite zece mii de tufe de trandafir. Lucrările au început pe strada Ștefan cel Mare – rozariul fiind amplasat în apropierea stadionului orășenesc. Pe timpurile sovietice Bălțiul era numit orașul trandafirilor: primarul Renato Usatîi a decis să renască această tradiție.

Potrivit Svetlanei Novicova, directorul Întreprinderii Municipale „Amenajare și Înverzire”, în atribuțiile căreia intră plantarea rozelor dea lungul străzii centrale, deja au fost sădite cinci mii de tufe, iar alte cinci mii de tufe de trandafir vor apărea pe strada Independenței.

O parte dintre trandafiri au fost procurați din resursele fundației Renato Usatîi. Primarul de Bălți a decis să facă un cadou orașului și să-și aducă aportul la amenajarea acestuia, oferind bani pentru procurarea a 400 de copaci, o sută de tufe de liliac și o mie de tufe de trandafir. Potrivit lui, aceasta va permite de a face orașul și mai frumos.

Amintim că la una dintre ultimele ședințe ale primarului de Bălți cu conducătorii întreprinderilor municipale, directorul ÎM „Amenajare și Înverzire”, s-a plîns că din Fondul ecologic pentru înverzirea orașului Bălți, comparativ cu alte localități din țară, se alocă cei mai puțini puieți. Mai mult, calitatea acestora lasă de dorit, în condițiile în care mulți pur și simplu nu supraviețuiesc.