Bălți: Semnătura pentru Ciubașenco – o semnătură pe Decretul privind dizolvarea Parlamentului!

04 Septembrie 2016 721

Dumitru Ciubașenco: „Știu una, cu siguranță: Oricît ar discuta unii despre cît de legal va fi decretul privind dizolvarea Parlamentului, atunci cînd vom obține mandatul alegătorilor pentru a face asta, eu voi semna decretul care va dizolva Parlamentul”.

Sîmbătă, Renato Usatîi și Dumitru Ciubașenco au început colectarea semnăturilor în susținerea candidatului la funcția de președinte înaintat de „Partidul Nostru”, care va semna primul său decret cel privind dizolvarea Parlamentului. Mii de oameni din toată țara deja și-au lăsat autografele pe listele de subscripție. „Oamenii vor schimbări”, a comentat procesul de colectare a semnăturilor Renato Usatîi. Parcurgînd în timpul week-endului un traseu enorm, politicienii au ajuns duminică seara la Bălți, unde orășenii iau întîmpinat cu aplauze.
Din momentul apariției sale pe scena politică, Renato Usatîi promovează în mod consecvent ideea principală, care demult a devenit laitmotiv a activității sale: societatea care pe parcursul a 25 de ani a fost despărțită artificial de politicieni, trebuie să se unească.

„Astăzi, nu are sens să vorbim despre politica externă și limbă, deși cu toții știți poziția mea în această privință, astăzi toți, indiferent de naționalitate, moldoveni, ruși, români, găgăuzi, bulgari, ucraineni, toți trebuie să se unească pentru a deturna regimul de guvernare”, a declarat la Bălți, Renato Usatîi, primarul capitalei de nord a Moldovei.
Mulțumindu-le orășenilor pentru susținere, Usatîi a menționat că Bălțiul mereu au jucat un rol important în dezvoltarea țării, iar bălțenii, mereu au reacționat decisiv în privința problemelor. „Un număr enorm de bălțeni a fost prezent la acțiunile de protest. Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea pe care ne-ați oferit-o și continuați să ne-o oferiți. Astăzi foarte multă lume a venit să semneze pentru candidatul Dumitru Alexeevici Ciubașenco. Aceasta vorbește despre faptul că vouă vă pasă de ceea ce se întîmplă în Moldova, și faceți totul pentru a schimba ceva”, a spus Renato Usatîi.

Politicianul de opoziție a subliniat că „noi putem obține schimbări importante în țară, doar în acel caz în care toată lumea se va mobiliza, dacă țara se va trezi”.

Dumitru Ciubașenco le-a spus bălțenilor despre planul său simplu, cu ajutorul căruia societatea poate obține eliberarea Moldovei de cel mai odios regim din istoria independenței sale.
„Planul este simplu. Noi ne asumăm obligațiunea ca primul decret pe care îl va semna președintele înaintat de „Partidul Nostru”, va fi cel de dizolvare a Parlamentului. Acest pas va deschide calea spre alegeri parlamentare anticipate. Iar alegerile le va cîștiga, și nu am îndoieli în această privință, opoziția. Ea va forma o nouă majoritate și va forma Guvernul. Acest Guvern va elabora politica internă și externă a Moldovei, va schimba situația spre bine, va face ceea ce își doresc oamenii în realitate”.

Dumitru Ciubașenco a subliniat că merge la alegeri pentru a cîștiga: „A cîștiga și a face un pas real care va schimba situația în Moldova”.

Ori societatea va distruge sistemul existent, ori acest sistem va transforma Moldova în cimitir în decursul cîtorva ani.

„Astăzi putem vorbi la nesfîrșit despre vectorul geopolitic, despre reforme în economie, dar toate astea nu au niciun sens atît timp cît se păstrează sistemul actual. Ei ne-au băgat într-o închisoare și vor ca în interiorul ei să desfășoare așa-zisele reforme. Noi trebuie să distrugem această închisoare. Peste doi-trei ani, dacă nu vom distruge sistemul, ei vor transforma țara în cimitir, iar pe noi în migranți”, a subliniat Ciubașenco.
Candidatul la funcția de președinte din partea „Partidului Nostru” este convins că societatea împreună cu opoziția vor obține scopul dorit. „Noi vom reuși. „Partidul Nostru” este un partid puternic, iar Renato Usatîi – un lider popular. Eu sînt în politică de doar trei săptămîni, de aceea unii spun că n-am experiență. Dar experiență pentru ce? Pentru minciună și furt? Mai bine să n-am această experiență nicicînd”.

„Știu un lucru cu siguranță”, a afirmat Ciubașenco, „oricît ar discuta unii despre cît de legal va fi decretul privind dizolvarea Parlamentului, atunci cînd vom obține mandatul alegătorilor pentru a face asta, eu voi semna decretul care va duce la dizolvarea Parlamentului”.