Autoritățile bălțene rezolvă problema parcărilor ilegale

14 Iunie 2016 646

Autoritățile de la Bălți au început lupta cu parcările ilegale, anunță postul de televiziune BTV. Una dintre ele este amplasată în zona Pieței Centrale, pe strada M. Viteazul. Serghei Pcela, directorul întreprinderii „renăscute” la Bălți, „Spețavtohozeaistvo”, a povestit că la ieșirea de pe parcare automobiliștii achită taxe, dar nu li se oferă bonuri de plată. Unde merg banii – nu se știe. Cu siguranță nu în bugetul municipal.

 

Autoritățile locale le propun tuturor, fără excepții, deținători ai parcărilor „tenebre” să iasă din umbră și să-și legalizeze activitatea. În caz de refuz, asemenea parcări vor fi lichidate, iar terenurile de pămînt vor fi propuse pentru activitatea acelor întreprinzători care lucrează transparent și deschis, achitînd toate taxele necesare în bugetul local și central.

Amintim că autoritățile locale vor începe în viitorul apropiat amenajarea teritoriului din jurul Pieței Centrale. Întreprinderea municipală „Spețavtohozeaistvo”, care a renăscut la Bălți, va desfășura din cont propriu reparația străzii apropiate cu înlocuirea asfaltului, trotuarelor și amenajarea parcărilor.