La piața centrală din Bălți e ”răcoare”: vitrinele cu carne au fost dotate cu echipament nou

07 Decembrie 2016 1.069

La piața centrală din Bălți s-a început instalarea a contoarelor frigorifice specializate. Înainte produsele erau stocate pe vitrinele din piatră, care au rămas din perioada sovietică. Vitrinele respective au mai rămas în piață, însă nu pentru mult timp. Toată piața va fi modernizată.

Echipamentul nou, care menține temperatura necesară, permite păstrarea prospețimii produselor pe o perioadă îndelungată. Totodată, în timpul apropiat fiecare loc de comerț va fi dotat cu cîntare electronice.

Vitrinele vechi au fost demontate practic timp de o zi. Pe locul acestora au apărut vitrinele noi cu refrigeratoare. Despre schimbările respective a anunțat luni primarul municipiului Bălți Renato Usatîi. Totodată, el arătat fotografiile, care demonstrează schimbările produse.

Reconstrucția vitrinelor are loc din contul mijloacelor întreprinderii municipale ”Uniunea piețelor”, care au apărut în urmă optimizării activității întreprinderii respective și eliminării, așa numitului, factor uman.

Reamintim că săptămîna trecută în Bălți, pe strada Pușkin, a fost deschisă piața second-hand. Aspectul acesteia s-a schimbat radical – au fost reconstruite vitrinele, iar teritoriul pieței a fost pavat.