Consiliul municipal Bălți a luat act de cererea de demisie a primarului Renato Usatîi

15 Februarie 2018 2.393

Consiliul municipal Bălți a luat act de cererea primarului Renato Usatîi privind demisia din funcția de primar general al municipiului Bălți. Cererea liderului „Partidului Nostru” va fi transmisă Comisiei Electorale Centrale.

Anterior, despre intenția de a renunța la funcție, a anunțat chiar Renato Usatîi în cadrul unei emisiuni la TV8. Decizia liderului „Partidului Nostru” a fost adoptată pe fundalul tentativelor autorităților de a bloca desfășurarea referendumului privind încrederea oferită primarului de Bălți.
Liderul PN a subliniat că, la etapa actuală, capitala de nord a țării are nevoie de o mînă puternică, întrucît după Anul Nou, sub presiunea autorităților centrale funcționarii Primăriei au început să saboteze deschis activitatea instituției.
„Pînă la Anul Nou totul a fost bine, dar după Anul Nou, atunci cînd oamenii au început masiv să nu iasă la muncă (iar ei sînt motivați cu bani sau alte metode) – au început greutățile. Întîi de toate pentru că astăzi și în următoarele săptămîni eu nu mă pot întoarce acasă. Astăzi este nevoie de o persoană pe loc”, a declarat el.
În context, Usatîi a subliniat că lasă orașul cu un buget complet și fără scheme de corupție. Pe lîngă asta, el a promis că obligațiunile asumate în fața sportivilor, tinerilor, vor fi îndeplinite.
Renato Usatîi a fost ales la alegerilor locale din 2015 cu marea majoritate a voturilor locuitorilor din Bălți, lăsîndu-i cu mult în spate pe concurenții săi.