Bălţenii condamnă „protestul” împotriva lui Usatîi

01 Octombrie 2015 1.935

În dimineaţa zilei de joi, mai mulţi tineri şi-au instalat corturi în scuarul din faţa Primăriei Bălţi. Lozincile, plasate pe corturi, afişau nemulţumirea protestatarilor faţă de primarul Renato Usatîi.

Locuitorii oraşului Bălţi nu susţin aşa numiţii protestatari din faţa primăriei capitalei de nord. În dimineaţa zilei de 1 octombrie la ora 9.00, lângă corturi orăşenii au organizat un miting spontan şi au cerut tinerilor să-şi demonteze imediat corturile.

Să vorbească cu tinerii au venit şi consilierii municipali din partea Partidului Nostru, pentru a încerca să afle care sunt revendicările protestatarilor. Evenimentele au derulat rapid, iar pe la ora 10 deja, după o lungă discuţie între cei care au instalat corturi şi orăşenii care treceau pe alături, adevăraţii locuitori ai oraşului Bălţi le-au solicitat “protestatarilor” să demonteze imediat corturile.

Imediat după incident, poliţia l-a reţinut pe unul din bălţeni şi l-a escortat la Inspectoratul de Poliţie, unde s-a deplasat şi echipa de filmare a BTV, împreună cu consilierii municipali din partea Partidului Nostru.

Poliţia a permis accesul în clădire numai avocatului, Igor Şeremet, care în scurt timp a ieşit, împreună cu persoana reţinută.

Amintim că Renato Usatîi, care se află la o acţiune de protest continuu în faţa clădirii Parlamentului la Chişinău deja de o săptămână, a avertizat că regimul de guvernare pregăteşte provocări la Bălţi.

Primarul a îndemnat locuitorii oraşului să fie calmi şi să nu reacţioneze la acţiunile aşa-numiţilor “protestatari”.