Curtea de Apel nu a admis argumentele, care demonstrează implicarea directă a lui Plahotniuc în tentativa de omor a lui Gorbunțov

01 Noiembrie 2016 1.081

Judecata a refuzat să admită numeroase dovezi aduse de către avocatul lui Renato Usatîi Ion Cerga, în cadrul ședinței Curții de Apel, care demonstrează implicare directă a oligarhului Vladimir Plahotniuc în tentativa de omor asupra lui Gherman Gorbunțov.

”Astăzi avocatul, de fapt, a demonstrat judecătorilor din Curtea de Apel că mandatul de arest a fost emis ilegal” – a declarat Usatîi.

Liderul ”Partidului Nostru” a criticat declarațiile lui Vitalie Busuioc: ”Eu l-am ascultat pe Busuioc, care a declarat că urmează să fie stabilit locul aflării lui Usatîi și după aceasta v-oi fi reținut și extrădat. Eu nu înțeleg ce-i cu Busuioc – Colea Chitoroagă ar putea să-și găsească un student mai bun. Am avut noi un astfel de procuror – Bunica, acuzatorul lui Țipovici și Morari, care se ascunde acum nici nu știu pe unde”.

Potrivit lui Usatîi, instanța a refuzat să admită mărturisirile a lui Vitalie Proca. El a menționat, că înregistrările mărturisirilor au fost prezentate de către avocatul său Ion Cerga. Aceste înregistrări demonstrează că oligarhul Vladimir Plahotniuc a fost comanditarul tentativei de omor asupra bancherului Gherman Gorbunțov.

”Avocatul a adus un stick – haideți sa ascultăm mărturisirile lui Proca, care acum stă in închisoare în România, care indică direct că Plahotniuc este comanditarul tentativei de omor asupra lui Gorbunțov. Instanța a refuzat”, – a declarat Usatîi.

”Pe lîngă asta, Ion Cerga a depus o cerere, privind inființarea comisiei rogatorii. Astfel ei ar afla, cum a ajutat Usatîi ancheta trei ani la rănd și care e statutul meu in dosarul penal pornit în România”, a declarat el, menționînd că și această cerere a fost refuzată.

Reamintim, că in cadrul ședinței avocatul lui Usatîi a prezentat un document, care demonstrează că Usatîi are statut de martor intr-un dosar penal a lui Proca. Acest fapt distruge total argumentele acuzării, însă instanța a refuzat să îl admită.

Potrivit lui Usatîi, anchetatorii englezi au fost surprinși când au aflat câ el este dat în câutare internațională, ca urmare a dosarului penal pornit în baza tentativei de omor a lui Gorbunțov.

”Din anumite motive, procurorii din Moldova nu s-au sesizat în cazul interceptărilor lui Plahotniuc, publicate de mine. Am publicat interceptările cu killerul Proca, cu intermediarul – procurorii tac. Dar pe baza poveștilor lui Gorbunțov in Skype, dosarul a fost pornit pe numele meu”, – a declarat Usatîi.

În concluzie, el a spus că mandatul de arest emis pe numele lui Usatîi și anunțarea lui in căutarea internațională, îi erau necesare lui Plahotniuc, pentru a pune capătul colaborării dintre Usatîi și anchetatorii români: ”Interlopul Plahotniuc nu va scăpa, iar toți procurorii și polițiștii, care l-au spălat pe Plahotniuc vor răspunde în fața legii, deoarece ei au împiedicat mersul anchetei internaționale”.