Analist: „Partidul Nostru” prezintă un pericol politic pentru actuala guvernare

31 Ianuarie 2018 2.216

„Partidul Nostru” prezintă un pericol politic pentru actuala guvernare, aşa cum poate „furniza” surprize înainte de alegerile parlamentare. Despre aceasta a declarat, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, analistul politic Igor Volniţchi.

Astfel, potrivit lui Volniţchi, excluderea „Partidului Nostru” din cursa electorală ar fi fost o situaţie fără de precedent în care o formaţiune politică să fie interzisă de trei ori la alegeri.

„Pentru că echipa domnului Usatîi, este adevărat că atunci se numea politic altfel – „Partidul Patria”, a fost într-adevăr exclus din cursa electorală din 2014 pe ultima sută de metri şi am văzut ulterior şi unele decizii de judecată, cel puţin despre ele vorbeau cei din „Partidul Nostru”, din care reieşea că excluderea respectivă a fost ilegală”, a subliniat Volniţchi.

Pe lîngă asta, el a subliniat că Renato Usatîi nu a putut participa nici la alegerile prezidenţiale din cauza deciziilor Curţii Constituţionale.

„Acest partid, nu trebuie să uităm, deţine puterea în 12 din cele treizeci şi ceva de oraşe ale ţării şi ar putea furniza surprize. Din acest punct de vedere, evident că prezintă un pericol oarecare”, a concluzionat Volniţchi.