Acțiunea „Partidului Nostru”: 71 000 de panglici „Sfîntul Gheorghe” către aniversarea a 71 de ani de la Marea Victorie!

06 Mai 2016 1.675

De ziua Sfîntului Gheorghe purtătorul de biruință activiștii „PN” au demarat acțiunea națională de împărțire a simbolurilor de sărbătoare, dedicate Zilei Victoriei

 

 

Pe 6 mai, de ziua Sfîntului Gheorghe purtătorul de biruință, reprezentanții „Partidului Nostru” cu susținerea activiștilor civici au demarat acțiunea „Panglica Sfîntului Gheorghe – simbolul Victoriei!”.
Startul campaniei de sărbătoare a fost dat de președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, care a împărțit panglici „Sfîntul Gheorghe” oamenilor întîlniți pe străzile Chișinăului, anunțînd că această tradiție va fi continuată, iar în fiecare an numărul panglicilor oferite de el în Moldova va crește cu o mie.

„Această sărbătoare are o importanță simbolică deosebită și pentru Moldova. Doar, nu în zadar pe steagul lui Ștefan cel Mare este imprimat Sfîntul Gheorghe Biruitorul, cu numele căruia marele nostru domnitor purta bătăliile sale victorioase. Părinții și buneii noștri se mîndreau cu ordinele și medaliile „Pentru victoria asupra Germaniei”, înfrumusețate cu benzi în culorile panglicilor „Sfîntul Gheorghe”. Iar noi nu vom permite nicicui să-și bată joc de isprăvile lor nemuritoare în veacuri”, – a declarat Renato Usatîi în timpul acțiunii.

 

Usatîi a subliniat că încercările de a interzice panglicile „Sfîntul Gheorghe” în Moldova, întreprinse de la un an la altul de către partidele de dreapta, sînt sortite din start eșecului. „Noi sîntem poporul învingător, aceasta este Victoria noastră, iar tuturor modelelor liberale și veterinarilor demenți, care încearcă să interzică memoria față de Marea Victorie asupra fascismului, noi le recomandăm să învețe istoria înainte de a deschide gura în Parlament sau în Guvern”, – a declarat Renato Usatîi cu referire la inițiativa Partidului Liberal condus de Mihai Ghimpu de a interzice Simbolul Victoriei.

Panglicile „Sfîntul Gheorghe”, la fel ca și în alți ani, vor fi oferite în dar de către activiștii „Partidului Nostru” prin toată țara. De asemenea, orice doritor poate veni în oficiile „Partidului Nostru” pentru a primi o panglică și să și-o pună în piept în cinstea eroilor căzuți în lupta cu fascismul.

Tot cu panglicile Sfîntului Gheorghe vor fi înfrumusețate și mașinile care vor participa la cursa auto din Chișinău la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”. Cursa auto, în fruntea căreia se va afla Renato Usatîi, va avea loc pe 9 mai. Mașinile se vor aduna la „Porțile orașului” între 13.00 și 14.00.

Chișinău

Bălți