Activiștii ”Partidului Nostru” l-au întîlnit pe procurorul plahotniucist cu lozincile ”Rușine!”

02 Decembrie 2016 990

Procurorul Vitalie Busuioc, care a fost prezent la ședința de judecată de astăzi, a fost întîlnit cu lozincile ”Rușine!”, care au fost scandate de către susținătorii ”Partidului Nostru”, prezenți la protest.

”Acest procuror ”glamorous”, la fel ca și judecătorul sunt plătiți din banii noștri. Plahotniuc își bate joc de cei care-l critică, de cei care sunt opozanți, pa banii noștri. Acțiunea de protest de astăzi nu este doar pentru Renato Usatîi și alți colegi ai noștri, astăzi noi suntem pentru un ideal, despre care în repetate rînduri a vorbit Renato Usatîi. Acest ideal este un stat bazat pe dictatura legii și nu pe dictatura oligarhilor”, – a declarat vice-președintele ”Partidului Nostru” Ilian Cașu.

La rîndul său vice-președintele ”Partidului Nostru” Nicolai Țipovici, a declarat că ”suntem martorii oculari ai fricii, pe care o simte regimul față de Renato Usatîi. Acest procuror ”glamorous” a lui Plahotniuc a hotărît să redeschidă dosarul, care a fost închis încă cîțiva ani în urmă”.

Vineri, în fața judecătoriei s. Rîșcani sute de oameni s-au strîns la protest în susținerea lui Renato Usatîi. Protestatarii cer atît libertate lui Usatîi și a tuturor deținuților politici, cît și organizarea alegerilor anticipate. Ei scandează ”Libertate lui Renato!”, ”Jos Plahotniuc!”, ”Vrem justiție corectă!” și ”Moldova!”.