Activiștii ”Partidului Nostru” cer eliberarea imediată a lui Felix Grincu: ”Libertate deținuților politici!”

06 Decembrie 2016 933

Activiștii ”Partidului Nostru” cer eliberarea imediată a lui Felix Grincu: ”Libertate deținuților politici!”

Pe 6 decembrie, la judecătoria Rîșcani activiștii ”Partidului Nostru” s-au alăturat protestului în susținerea activistului formațiunii Felix Grincu, care a fost arestat ilegal, în baza unui dosar penal fabricat.

Protestul a avut loc pe fundalul ședinței de judecată, în cadrul căruia a fost examinată contestarea decizie de reluare a dosarului penal împotriva activistului ”Partidului Nostru”. Protestatarii au cerut eliberare imediată a colegului, scandînd ”Libertate lui Felix Grincu!”. De menționat faptul că ședința de judecată a început cu o întîrziere de mai bine de o oră.

”Este un dezmăț. Ce doresc aceea și fac. Scopul este clar și noi îl înțelegem. Este o persecutare a liderului ”Partidului Nostru”, a activiștilor formațiunii pe motive politice, cauzată de faptul că noi suntem unică formațiune politică, care se opune deschis împotriva regimului de la guvernare”, a declarat Ciubașenco.

Între timp, examinarea în fond a dosarului contra lui Grincu va avea loc joi. De remarcat este faptul că dosarul a fost trimis în judecată într-un termen foarte scurt. Deși dosarul penal a fost reluat pe data de 16 noiembrie, deja a doua zi activistul ”Partidului Nostru” a fost reținut – practic răpit în fața sediului partidului de către procurori.

Astfel, potrivit lui Ciubașenco, autoritățile în grabă examinează acest dosar: ”Examinarea cazului în fost va avea loc deja poimîine. Este clar că dosarul e fabricat, că este un dosar politic, deoarece Felix Grincu este unul din cei mai cunoscuți activiști ai ”Partidului Nostru”.

Activistul ”Partidului Nostru” Felix Grincu a fost reținut de către procurori pe data de 17 noiembrie, în cadrul dosarului penal, care anterior a fost de trei ori închis – de către judecătoriile Rîșcani, Centru, iar în 2013 Curtea supremă de justiție la recunoscut drept nevinovat. Însă acest fapt n-a împiedicat Curtea de apel să anuleze decizia instanței inferioare, care l-a plasat sub arest la domiciliu pentru 25 de zile, să emită un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Grincu.