Activiștii „Partidului Nostru” au alungat buldozerele de la construcția ilegală a stației PECO!

22 Martie 2016 817

În pofida moratoriului CMC, compania BEMOL insistă asupra construcției stației de alimentare în zona verde a Chișinăului

 

În ziua de marți, 22 martie, consilierii municipali din partea „Partidului Nostru” cu susținerea orășenilor indignați au fost nevoiți să se implice din nou și să stopeze construcția ilegală a unei benzinării de către compania BEMOL pe bulevardul Renașterii din Chișinău. Acum o lună lucrările au fost deja stopate. Cu toate acestea, nu a trecut nicio o lună, iar aici iarăși lucrau buldozerele și grederele de parcă nici n-ar exista un moratoriu din partea CMC în privința construcțiilor unor noi stații PECO în capitală.

Grederele au fost nevoite să-și stopeze activitatea, iar reprezentantul companiei BEMOL, a cîta oară a asigurat că lucrările nu vor continua.

„Această construcție nu are niciun fel de bază juridică. Potrivit planului general din 2007 aici este „zonă verde”. Decizia Guvernului Tarlev din 2004, care oferea companiei BEMOL spații prin toată țara, a fost anulată de Executiv în 2010. Iar moratoriul Consiliului municipal a pus punct acestei întrebări”, a spus Ilian Cașu.

Amintim că pe 20 februarie, în urma apelului unor cetățeni, consilierul municipal din partea „Partidului Nostru” Ilian Cașu a venit pe terenul amplasat nu departe de Circ, unde erau în toi lucrările de tăiere în masă a arborilor și instalare a gardului. S-a dovedit faptul că compania BEMOL, ignorînd moratoriul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) privind construcția unor noi stații PECO în raza orașului, a decis construcția la repezeală, în speranța legalizării ulterioare a acesteia.

Activiștii „PN” însă, cu conlucrarea orășenilor indignați, au chemat poliția, iar drept rezultat angajații companiei BEMOL au fost obligați să părăsească locul incidentului.

După cum a observat Ilian Cașu, este de mirare viteza cu care Primăria lui Dorin Chirtoacă a oferit companiei BEMOL permisiunea de construcție. Actele le-au fost oferite cu doar o zi înainte de moratoriul introdus de CMC.

Consilierii municipali s-au adresat către primarul Chirtoacă, dar fără niciun rezultat. Primarul general a declarat că nu intenționează să facă nimic.

Așa cum a declarat consilierul municipal din partea „PN”, Nicolai Țipovici, refuzul primarului de a accepta deciziile depășește toate limitele. Potrivit lui Țipovici, acest spațiu în principiu nu trebuie oferit nici pentru o construcție comercială. „Acest loc a fost selectat riguros atunci cînd au proiectat construcția aici a Stadionului Republican, au fost luate în calcul toate subtilitățile. Acum Chirtoacă încearcă să-l ofere pentru construcția a încă unei benzinării, de care, în capitală, sînt 217 și ar fi ajuns pentru două orașe ca Chișinăul”.