Avocații: „Probele” învinuirii nu au nimic comun cu dosarul împotriva lui Usatîi

08 Februarie 2017 1.022

Procurorul Vitalie Busuioc, în sfîrșit, a prezentat în instanță materialele care, potrivit învinuirii, reprezintă probe, care fundamentează reluarea dosarului penal împotriva liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Așa cum era de așteptat însă, așa-numitele „probe” nu fac față niciunei critici.

Despre aceasta, după încheierea audierilor, care au avut loc miercuri, a declarat avocatul lui Renato Usatîi, Anatol Istrate.

„Astăzi instanța de judecată a dispus amînarea, pentru a da posibilitate participanților la proces să-și pregătească dezbaterile după ultima ședință și au fost cercetate unele probe prezentate de către domnul procuror”, a declarat Istrate, subliniind că, la solicitarea avocaților de a le înmîna probele, judecătorul Aureliu Postică și procurorul Vitalie Busuioc au respins demersul.

„În opinia apărării, aceste probe sînt irelevante, dat fiind faptul că ele nu prezintă acel temei juridic de reluare a procesului penal împotriva clientului nostru, Renato Usatîi. Deci, procurorul încearcă să prezinte instanței de judecată unele procese verbale din careva alte dosare penale, privitor la tentativa de omor asupra clientului nostru deja, Renato Usatîi, care nu au careva relevanță cu acele motive invocate de către procurorul general în ordonanța sa cu privire la reluarea urmăririi penale”, a declarat Istrate.

Trebuie de menționat că la solicitarea procurorului audierile au avut loc în regim închis. La ședință, atît jurnaliștilor, cît și susținătorilor lui Usatîi li s-a interzis accesul.

În rezultat, următoarele audieri în acest dosar vor avea loc pe 15 februarie.