101 deputați pentru Plahotniuc: Usatîi a dezvăluit planul pe care îl pregătește oligarhul

20 Ianuarie 2017 894

Anul acesta în Republica Moldova vor avea loc alegeri anticipate, dar acestea se vor desfășura conform regulilor dictate de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, susține liderul „Partidului Nostru” Renato Usatîi.

Usatîi susține că Plahotniuc își dorește ca toți cei 101 deputați să fie aleși în circumscripții uninominale.

„Presa vorbește tot mai mult despre alegeri anticipate. Despre asta și Alexandru Tănase ceva a dat de înțeles. Vor să ne bage în cap că acest sistem electoral este mai bun. Azi Filip a zis că Plahotniuc nu va pretinde la funcția de premier, dar că e un tip ambițios și se va bate pentru asta. Eu sunt sigur că anul acesta vom avea alegeri anticipate. Dar ele nu se vor desfășura în condiții democratice, dar așa cum dorește Plahotniuc”, este de părere primarul de Bălți.

„Practic toți candidații lui Plahotniuc se vor înregistra ca independenți. În rezultat, credeți-mă, Plahotniuc poate să adune și majoritate Constituțională”, a declarat Renato Usatîi într-o intervenție pe Facebook.

„Plahotniuc, prin șantaj, cu rectori, directori de colegii, șefi de spitale, șefi de vamă, este gata pentru așa tip de alegeri. Așa o să aibă majoritate Constituțională. După asta o să vină în față și o să spună: iată rezutaltele”, a mai spus primarul de Bălți.

Usatîi susține că în aceste condiții este nevoie de o unitate a „opoziției, tuturor cetățenilor”, pentru a se opune unor astfel de alegeri sau a unui scrutin mixt care, în opinia sa, ar însemna „cam același lucru”.

„Acesta este un atac raider contra Republicii Moldova, contra la toți cetățenii, pro-români, pro-ruși, pro-europeni sau pro-Moldova. Nu avem voie să permitem asta”, avertizat Renato Usatîi.