Renato Usatîi a povestit cum va fi sărbătorită Ziua Victoriei la Bălți

08 Mai 2017 2.492

Cu ocazia Marii Victorii, în orașul Bălți se vor desfășura marșuri de sărbătoare, paradă militară, concerte, expoziții etc. Primarul de Bălți și liderul ”Partidului Nostru”, Renato Usațîi, a anunțai pe pagina sa de Facebook despre programul de sărbătoare în capitala de Nord a țării și despre felul cum activiștii platformei politice vor felicita veteranii cu prilejul zilei de 9 mai.

”În ajunul Zilei Victoriei predomină o atmosferă de sărbătoare. Activiștii ”Partidului Nostru” din toata țara felicită veteranii războiului cu ocazia sărbătorii, le dăruie cadouri și panglici ale Sfîntului Gheorghe. Împart panglici oamenilor și pe străzi. Oamenii primesc cu plăcere aceste simboluri: locuitorii Moldovei sînt fideli amintirii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și a biruinței soldaților sovietici”. Renato Usatîi i-a îndemnat pe toți să participe la marșul auto la complexul memorial de la Șerpeni, organizat cu prilejul Zilei Victoriei în fiece an de către ”Partidul Nostru”.

”La 9 mai în Chișinău se va da start marșului auto tradițional spre complexul memorial de la Șerpeni: Memorialul de pe malul Nistrului este contruit în locul unde s-au desfășurat luptele crîncene corp la corp pentru eliberarea Moldovei. Mii de soldați și-au dat viața pentru omenirea generațiilor viitoare, pentru noi. Niciodată nu le vom uita faptele mărețe și vom face absolut totul pentru ca acele vremuri sîngeroase din trecut să nu se mai repete niciodată”.

Cu ocazia Zilei Victoriei, în orașul Bălți este pregătit un programul grandios. Despre acesta a povestit primarul capitalei de Nord utilizatorilor rețelei de socializare Facebook. ” În Bălți sînt preconizate nenumărate evenimente patriotice de sărbătoare. La 9 mai va avea loc o grandioasă sărbătoare: bălțenii vor merge în coloană pînă la Memorialul Gloriei Militare. Acolo va avea loc un concert al cîntecelor de vitejie: ”Răsfoiesc albumul unde bunicul meu e încă tînăr”.

Apoi, evenimentele se vor transfera în centrul orașului, acolo unde va începe un alt concert dedicat victoriei poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei. După finisarea concertului, bălțenii vor avea ocazia să privească filmul” În luptă pleacă doar bătrînii”. Muzica și cîntecele de război vor răsuna pe parcursul întregii zile. Programul de sărbătoare include foarte multe puncte – expoziții de cărți, discuții tematice și sălile de citire ale bibliotecilor, iar în incinta Muzeului de Istorie și Etnografie va avea loc expoziția dedicată evenimentelor din perioada 1941-1945 și multe altele.

A doua zi, pe 10 mai, lecțiile în școli vor începe cu Ora păcii. Copiilor li se va explica despre importanța tuturor segmentelor societății și a necesității depunerii eforturilor pentru a menține pacea în lume; despre cîte jertfe au fost aduse pentru a salva omenirea”.