Primarul democrat, urgia oamenilor din Frasin, Dondușeni

26 Decembrie 2019 2.299

Nu este pentru prima dată când primarul din Frasin, Dondușeni manifestă acte de agresiune și violență în raport cu localnicii sau alți funcționari publici. Se pare că Anatol Bojenco are grija să-i închidă gura oricui spune ceva ce nu-i convine.

“Lumea se teme toată de el. Spune că dacă cineva deschide gura, nu-i dă nimic de la cotă. L-a bătut și pe fiul doamnei Valentina Grubaia, o altă consilieră din partea Partidului Nostru.”

Despre aceasta a declarat Tamara Gulea, consilier din partea aceluiași partid. Femeia a simțit asta pe propria piele. Zilele trecute și ea a fost bruscată de edil după ce a îndrăznit să-i reproșeze că a mințit oamenii atunci când a promis că nu va susține ideea de majorare a impozitelor pentru magazine.

“Dacă-mi mai spui odată asta, o să găsești al cincilea ungher cu minciuna. Mata ești scatină și animală și să nu mă faci pe mine mincinos! Îmi mai spui odată mincinos, mătur drumurile cu tine! Cine ți-a dat dreptul, nesimțito ce ești, să mă numești pe mine mincinos?!”, s-a rastit Bojenco.

Imaginile video, surprinse de o altă consiliera PN, au fost postate pe Facebook de către Ilian Casu, iar comentariile care au urmat par să confirme caracterul primarului democrat, rupt parca din lumea interlopă, deși, culmea, este pastor la o biserica baptistă.

“Ceea ce e acum vizibil e doar 1%. 12 ani aceasta persoana find primar a ținut lumea prostită în frică și istorii murdare! A ridicat mâna la bătrâni și copii în instituție de învățământ – copilul fiind în reanimare, domnul s-a ales doar cu o amendă de 1000 de lei….istorii multe(se pun întrebări: de ce? Cum? Și cât va dura aceasta situație?) În fine, reiese ca Dondușeniil e cointeresat să acopere toate faptele comise de această persoană! Îmi pare rău că în ziua de azi, satele, bătrânii, copiii nu se simt protejați! Acesta nu e un mesaj. Acesta e un strigăt!”, se spune într-un comentariu lăsat pe Facebook.

Și consiliera Tamara Gulea spune că era cat pe ce să o încaseze de la primar.

“Sa nu fi fost atatia oameni acolo, putea să mă lovească. Așa întâmplări au mai fost în cei 4 ani în care am deținut funcția de consilier. Am fost numita cu tot felul de cuvinte urate pe care nu pot sa le reproduc. “Eu o să-ți pun franghia în gât și tu o să te spânzuri singură”, mi-a spus. M-am plâns forțelor de ordine, dar nimeni nu a făcut nimic”, spune resemnată femeia, care adaugă ca Anatol Bojenco reacționează astfel după ce oamenii îndrăznesc să-i reproșeze unele acțiuni care ar fi ilegale, precum vânzarea unor loturi de pamant sau a mașinii Primăriei.

În cele din urma, poliția din Dondușeni s-a autosesizat după ce înregistrarea video, în care consiliera PN este bruscată de edil, a ajuns pe Facebook și a fost distribuită de mii de oameni revoltați.