DECLARAŢIA Partidului Nostru privind paginile false apărute pe facebook cu utilizarea numelui Renato Usatîi

21 Aprilie 2016 114

În ultima perioadă, pe reţeaua de socializare facebook au început să apară pagini false cu utilizarea numelui și fotografiilor liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, Primar de Bălți. Iată doar o parte din acestea:

https://www.facebook.com/renato.ua/?ref=br_rs&__mref=message_bubble

Aceste pagini false conțin informaţii şi fotografii ale lui Renato Usatîi, încercîndu-se astfel inducerea în eroare a opiniei publice precum că ar aparţine anume liderului „Partidului Nostru”. Cu acelaşi scop, cei care au creat aceste pagini anunță, din numele liderului PN diferite acţiuni, concursuri, scopul fiind de a le promova cît mai mult, de a le face credibile, iar ulterior pentru a le folosi ulterior împotriva liderului PN.

Potrivit unor informaţii, unul din scopurile urmărite este ca, ulterior, din numele lui Renato Usatîi să fie publicate anumite texte, poze sau imagini video pentru a induce în eroare opinia publică privind acţiunile PN şi ale liderului său. De asemenea, nu excludem că lui Renato Usatîi i s-ar putea atribui, prin intermediul acestor pagini, anumite acţiuni şi declaraţii ce ar servi drept motiv pentru organele de drept aservite regimului să demareze acţiuni de intimidare, presiune, persecutare a lui Renato Usatîi.

Admitem că apariţia acestor pagini false pe facebook face parte dintr-o amplă campanie a guvernării de folosire a posibilităţilor oferite de Internet în lupta cu oponenţii politici. Or, în ultima perioadă, pe lîngă profiluri false create pe diverse platforme şi reţele de socializare, pe lîngă crearea de identităţi false a utilizatorilor Internet create de slugoii puterii, au început să apară şi bloguri false, atribuite unor politicieni, şi pe care se plasează informaţii compromiţătoare.

Pornind de la această situaţie, facem apel către consumatorii de informaţie din Moldova, către utilizatorii Internet, să nu se lase induşi în eroare şi să nu cadă pradă jocurilor murdare ale puterii.

Pagina oficială de facebook a lui Renato Usatîi este https://www.facebook.com/RU1.md,

pagina personală – https://www.facebook.com/profile.php?id=100000977877509

Alte pagini sunt falsuri!

De asemenea, facem apel către acei ce stau în spatele acestor scenarii să înceteze să mai utilizeze practici de luptă politică murdară, să nu-şi bată joc de cetăţeni, inducîndu-i în eroare cu bună ştiinţă, dat şi să nu compromită reţelele de socializare, care, pentru mulţi cetăţeni, sînt prima sursă de informare.

Serviciul de presă al „Partidului Nostru”