Ciubașenco: Plahotniuc se statornicește ”pe veci” în Moldova, iar Dodon îi dă o mînă de ajutor

15 Iunie 2017 962

Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, cu participarea implicită a președintelui Igor Dodon, își întărește progresiv poziția sa în Moldova și își face drum spre ocuparea fotoliului de prim-ministru. Despre aceasta a declarat Dumitru Ciubașenco, vicepreședintele ”Partidului Nostru”, în cadrul conferinței de presă de astăzi.

”Actualmente, Plahotniuc îl folosește pe Dodon pentru ca acesta din urmă să înainteze sistemul electoral mixt. Acest lucru îi trebuie lui Plahotniuc pentru a obține majoriattea și-n viitorul parlament. Ei vor să organizeze alegeri pînă la sfîrșitul acestui an, Plahotniuc vrea să devină prim-ministru. Majoritatea îl va susține, iar Dodon va semna decretul privind desemnarea lui Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Iar acest lucru se face pentru faptul ca Plahotniuc pe veci să-și păstreze controlul asupra Moldovei. Există dovezi care confirmă că el are de gînd să stea aici mult și bine.

De exemplu, Curtea Supremă de Justiție a anulat interdicția asupra firmei de construcție a hotelului lui Plahotniuc, cel care se va înălța chiar alături de clădirea Parlamentului, în Parcul Central, pe locul cafenelei ”Guguță”. Dacă omul are astfel de planuri serioase de construcție, înseamnă că intenționează foarte serios să se rețină aici. Un alt exemplu: i-a luat lui Voronin clădirea Partidului Comuniștilor, care se află în perimetrul străzilor Armenească și Bulgară, în spatele Camerei Înregistrării de Stat. Acum acolo destul de intensiv se finisează reparația și el a săpat un tunel de la locuința sa de pe strada Bulgară spre acest oficiu. Aceasta îi va fi baza sa principala, nu GBC și nici Nobil, iar el va coborî în fiecare dimineață din apartamentul său în tunel și va merge spre oficiu la locul de muncă. Adică, omul se statornicește pe veci, iar Dodon îi dă o mînă de ajutor”, – a constatat Ciubașenco.

În ceea ce privesc activitățile acestui ”tandem”, în urma aprobării sistemului electoral mixt (care va fi realizat, în pofida opiniei negative a Comisiei de la Veneția), Plahotniuc cu Dodon au împărțit totul deja și chiar s-au hotîrît în privința candidaților, este convins politicianul.

”Este evident faptul că sistemul mixt, oricare ar fi părerea Comisiei de la Veneția, va fi votat. Lui Plahotniuc și așa îi sînt necesare 52 de voturi, el a votat pentru sistemul uninominal, iar apoi a acordat aceleași voturi și împreună cu Dodon ei au votat pentru sistemul electoral mixt. I-a oferit lui Dodon această onoare dubioasă, pentru că dacă însuși Plahotniuc ar fi înaintat acest proiect, ar fi avut oarecare probleme în Occident. Iar acum Dodon face în locul lui acest ”lucru util”. Iată așa este ”util Dodon” pentru Plahotniuc. Ei doar știu cum vor fi birourile electorale de circumscripție, ei doar au deja candidați în toate circumsripțiile – cineva din PDM, cineva din PSRM, altcineva – independent, dar care oricum vor fi cu ei. Au coordonat deja cum vor împărți toate acestea. Pe acest fundal, ei vor suprima opoziția reală folosind toate metodele meschine, lipsind astfel poporul de suveranitate”, – a conchis Ciubașenco.