Ciubașenco: Plahotniuc și Dodon și-au înfăptuit crima, și-au jucat nunta

20 Iulie 2017 850

”Partidul Nostru” îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să se alăture protestului din scuarul Parlamentului, acolo unde continuă mitingul împotriva modificării sistemului electoral și pentru care au votat deputații PDM și PSRM. În urma mesajului lui Renato Usatîi, președintele ”Partidului Nostru”, despre acest fapt, a urmat și cel al lui Dumitru Ciubașenco, vicepreședintele ”Partidului Nostru”.

”Astăzi Plahotniuc și Dodon și-au înfăptuit crima, au votat pentru sistemul electoral mixt, – a afirmat Ciubașenco, adresîndu-se către protestatari. – Astăzi, ei au transformat Legislativul într-o adevărată farsă. Niciodată, timp de 26 de ani de independență, pe scările Parlamentului nu a fost instalată scena. Ei s-au speriat de popor, au schimbat scena, pentru că au simțit că această nuntă nu le va reuși. Acolo de dimineață cînta muzica de nuntă. Căsătoria lui Platotniuc cu Dodon a avut loc, iar acum își vor boteza acest copil al său – sistemul mixt și vor contiua să-și bată joc de popor și mai departe”.

Ciubașenco a îndemnat toți susținătorii ”Partidului Nostru” să se alăture acțiunii de protest, la care participă activiștii și o serie de formațiuni politice din opoziție.

”Îndemnăm toți susținătorii noștri, toți concetățenii, toți oamenii de bunăvoință ca să nu plece, ci să rămînă în fața Parlamentului. Noi continuăm să protestăm. Îndemn chișinăuienii să nu fie indiferenți, să susțină protestul. La fel, îi invităm pe cei care pot veni la Chișinău din raioanele țării, pentru a se alătura acțiunii de protest”.