Ciubaşenco: Politicienii Moldovei, Ucrainei şi României au o atitudine foarte uşuratică faţă de riscul unui nou război în regiune

18 Iulie 2017 842

Acţiunile iresponsabile ale politicienilor Moldovei, Ucrainei şi României, instigate de „curatorii” lor externi, pot duce la ceea că, peste cîţiva ani, nodul legat acum de aceştia, nu va putea fi tăiat altfel decît pe cale militară.
Despre această variantă posibilă de rezolvare a evenimentelor a prevenit vicepreşedintele „Partidului Nostru” Dumitru Ciubaşenco.
„Politicienii Moldovei, Ucrainei, României, instigatorii lor din SUA, UE, NATO, au o atitudine foarte uşuratică faţă de riscul unui nou conflict militar în regiunea noastră. Ca nişte copii mici: „Acuş o să închid ochii şi toţi veţi rămîne în întuneric!”. Dar, dacă nu ne oprim, atunci totul se poate termina anume prin război. Peste un an-doi-trei împrejurările ar putea fi aranjate definitiv în aşa fel încît, cu excepţia căii militare, acest nod nu va mai putea fi tăiat. Ulterior toţi vor da din umeri – „Cine a făcut asta? Cum de a ieşit aşa? Cine s-ar fi putut gîndi că vom ajunge aici?!”, dar deja va fi prea tîrziu”, şi-a împărtăşit Ciubaşenco ideile pe pagina sa de Facebook. Ulterior, el a adus un citat din romanul marelul clasic rus Lev Tolstoi, care descrie într-un mod complex procesul apariţiei majorităţii războaielor:
„Şi a început războiul, adică s-a întîmplat un eveniment contrar raţiunii umane şi întregii naturi omeneşti… Ce a declanşat acest eveniment ieşit din comun? Care au fost motivele lui?… Nimic nu a reprezentat un motiv aparte al acestuia, dar evenimentul trebuia să se producă doar pentru că trebuia să se producă” (notă: traducere liberă).
În opinia politicianului, actuala guvernare de parcă intenţionat ar depune toate eforturile pentru a grăbi declanşarea unui conflict militar în regiune. Dar, dacă se va ajunge la asta, toţi ei vor fugi peste hotare, iar poporul, pentru a cîta oară, va rămîne cu nimic.
„Astăzi, toţi aceşti politicani, din nou, de parcă le-ar face pe toate special, pentru a grăbi declanşarea războiului în regiunea noastră, şi nu se gîndesc deloc la prevenirea acestuia. Dacă e să-l parafrazăm pe un alt scriitor clasic: „Cine pe scăunel stătea, Cine la stradă privea, Vlăduţ cînta, Dodon tăcea, iar Traian din picior dădea. Era spre înserate, Nimeni n-avea ocupaţie”.
Sînt cam vînturatici ei. Destul de neglijenţi. Măcar la viitorul lor de s-ar gîndi. Vlăduţ va fugi la vila sa de pe malul lacului din Geneva. Dodon va fi evacuat cu o rută specială într-o direcţie geopolitică opusă. Traian va rămîne fără cel de-al doilea ochi. Păcat că noi vom rămîne iarăşi fără nimic”, a constatat Dumitru Ciubaşenco.

Acţiunile iresponsabile ale politicienilor Moldovei, Ucrainei şi României, instigate de „curatorii” lor externi, pot duce la ceea că, peste cîţiva ani, nodul legat acum de aceştia, nu va putea fi tăiat altfel decît pe cale militară. Despre această variantă posibilă de rezolvare a evenimentelor a prevenit vicepreşedintele „Partidului Nostru” Dumitru Ciubaşenco. „Politicienii Moldovei, Ucrainei, României, instigatorii lor din SUA, UE, NATO, au o atitudine foarte uşuratică faţă de riscul unui nou conflict militar în regiunea noastră. Ca nişte copii mici: „Acuş o să închid ochii şi toţi veţi rămîne în întuneric!”. Dar, dacă nu ne oprim, atunci totul se poate termina anume prin război. Peste un an-doi-trei împrejurările ar putea fi aranjate definitiv în aşa fel încît, cu excepţia căii militare, acest nod nu va mai putea fi tăiat. Ulterior toţi vor da din umeri – „Cine a făcut asta? Cum de a ieşit aşa? Cine s-ar fi putut gîndi că vom ajunge aici?!”, dar deja va fi prea tîrziu”, şi-a împărtăşit Ciubaşenco ideile pe pagina sa de Facebook. Ulterior, el a adus un citat din romanul marelul clasic rus Lev Tolstoi, care descrie într-un mod complex procesul apariţiei majorităţii războaielor: „Şi a început războiul, adică s-a întîmplat un eveniment contrar raţiunii umane şi întregii naturi omeneşti… Ce a declanşat acest eveniment ieşit din comun? Care au fost motivele lui?… Nimic nu a reprezentat un motiv aparte al acestuia, dar evenimentul trebuia să se producă doar pentru că trebuia să se producă” (notă: traducere liberă). În opinia politicianului, actuala guvernare de parcă intenţionat ar depune toate eforturile pentru a grăbi declanşarea unui conflict militar în regiune. Dar, dacă se va ajunge la asta, toţi ei vor fugi peste hotare, iar poporul, pentru a cîta oară, va rămîne cu nimic. „Astăzi, toţi aceşti politicani, din nou, de parcă le-ar face pe toate special, pentru a grăbi declanşarea războiului în regiunea noastră, şi nu se gîndesc deloc la prevenirea acestuia. Dacă e să-l parafrazăm pe un alt scriitor clasic: „Cine pe scăunel stătea, Cine la stradă privea, Vlăduţ cînta, Dodon tăcea, iar Traian din picior dădea. Era spre înserate, Nimeni n-avea ocupaţie”. Sînt cam vînturatici ei. Destul de neglijenţi. Măcar la viitorul lor de s-ar gîndi. Vlăduţ va fugi la vila sa de pe malul lacului din Geneva. Dodon va fi evacuat cu o rută specială într-o direcţie geopolitică opusă. Traian va rămîne fără cel de-al doilea ochi. Păcat că noi vom rămîne iarăşi fără nimic”, a constatat Dumitru Ciubaşenco.