Democraţii îi vor trăda pe socialişti?

27 Iunie 2017 1.442

Partidul Democrat al oligarhului Vlad Plahotniuc nu va vota într-a doua lectură pentru iniţiativa preşedintelui Igor Dodon privind modificarea sistemului electoral. Potrivit vicepreşedintelui „Partidului Nostru” Dumitru Ciubaşenco, acest pas este dictat de poziţia Occidentului, care s-a expus categoric împotriva modificării sistemului electoral.

Despre aceasta el a declarat în cadrul dezbaterilor organizate de „Promo-Lex”, care au avut loc marţi.

„Democraţii nu vor susţine în lectura a doua iniţiativa cu care a venit Partidul Socialiştilor”, a declarat Ciubaşenco, subliniind că o asemenea decizie a democraţilor este dictată de poziţia Occidentului: „deja este stabilită poziţia consolidată a Occidentului – în condiţiile actuale, sistemul electoral nu poate fi schimbat”.

„Împotriva trecerii la sistemul mixt s-au expus Comisia de la Veneţia, OSCE, Parlamentul European, Departamentul de Stat al SUA. Alianţa proeuropeană, care se află acum la guvernare în Moldova, nu poate merge împotriva unei asemenea poziţii consolidate”, a adăugat el.

Vicepreşedintele „Partidului Nostru” a subliniat că Partidul Democrat va găsi un motiv pentru a renunţa la votarea în cea de-a doua lectură. Mai mult ca atît, a continuat Ciubaşenco, Dodon înţelege că va fi „trădat”, menţionînd în context că „socialiştii deja s-au făcut de rîsul lumii, implicîndu-se în acest joc”