În dimineața zilei de 22 iunie, activiștii ”Partidului Nostru” au aprins lumînări în memoria eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei (VIDEO, FOTO)

22 Iunie 2017 1.408

În dimineața zilei de 22 iunie, în multe orașe din Republica Moldova, în ziua cînd a început Marele Război pentru Apărarea Patriei, activiștii ”Partidului Nostru” împreună cu societatea civilă, s-au adunat la Memorialele și la monumentele eroilor căzuți în lupta cu fascismul. Această acțiune a devenit deja o tradiție în Ziua de comemorare și de doliu.

Pe 22 iunie, la ora 4 dimineața, activiștii ”Partidului Nostru” au aprins lumînări și au ţinut un minut de reculegere în memoria eroilor căzuţi în apărarea libertăţii Patriei noastre, exact în momentele cînd, în urmă cu 76 de ani, a început bombardarea Chișinăului, iar pe toată lungimea graniței trupele fasciste au atacat avanposturile de la frontieră.

La acțiunile de comemorare din Chișinău, la Complexul Memorial ”Eternitate” au participat vicepreședinții ”Partidului Nostru”, consilierii municipali, zeci de activiști.

”Este o zi tragică pentru cetățenii Republicii Moldova, – a declarat Ilian Cașu, vicepreședintele ”Partidului Nostru” în cadrul desfășurării acțiunii comemorative. – Tradițional, activiștii ”Partidului Nostru” vin la Memorial pentru a cinsti memoria eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei”. Din spusele vicepreședintelui formațiunii politice, este foarte important ”să păstrăm vie memoria acelor evenimente crîncene pentru generațiilor viitoare. Trebuie să facem tot posibilul ca-n viitor să evităm războiul și conflictele militare”.

La Bălți, acțiunea de comemorare s-a desfășurat la memorialul ” Gloriei Militare”, unde zeci de oameni au depus flori la picioarele monumentului Eroului necunoscut, au format din flori ”Noi ne amintim” și din lumînările fierbinți – cifrele 1418, reprezentînd cele 1418 zile, cît a durat Marele Război pentru Apărarea Patriei.