Usatîi: Plahotniuc are nevoie de „lupta cu propaganda străină” pentru a fi pe placul americanilor şi a „tăia” din emisia Pervîi Kanal

13 Iunie 2017 990

Şeful regimului de guvernare, oligarhul Vladimir Plahotnuc, urmăreşte deodată două scopuri, introducînd interdciţia programelor televiziunilor ruse sub pretextul aşa-numitei „combateri a propagandei ruseşti”, a declarat pe pagina sa de Facebook liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Încercînd să fie pe placul Occidentului, el în acelaşi timp ia sub control conţinutul programelor ruseşti ale Pervîi Kanal, care este retranslat de compania lui Plahotniuc.

„Înaintînd aşa-numitul proiect privind combaterea propagandei străine, Plahotniuc se preface că merge pe urmele prietenului său Poroşenko. Dar, în cazul oligarhului nostru, există o problemă: avînd în vedere propaganda străină, în primul rînd, cea rusească, concomitent Plahotniuc retransmite Pervîi Kanal”, a observat Usatîi.

„Prin proiectul său Plahotniuc urmăreşte două scopuri: pe de o parte el vrea să fie pe placul americanilor, de cealaltă, caută o posibilitate legală să scoată din emisia Pervîi Kanal acele subiecte care nu îi convin lui personal, dar să le dea drept luptă cu propaganda”, este convins liderul „Partidului Nostru”.

Despre trecerea la faza activă a aşa-numitei „iniţiative privind securizarea spaţiului informaţional al Moldovei şi luptei cu propaganda străină”, liderul Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc, a anunţat la tradiţionalul briefing de partid. După cum s-a anunţat anterior, PDM a elaborat şi prezentat în Parlament un proiect de lege privind interzicerea propagandei străine în presă, care va viza în primul rînd posturile de televiziune ruse.

Aceasta nu este prima tentativă înaintată de majoritatea parlamentară formată de PDM de a limita presa rusă. Pe parcursul ultimilor ani, prin intermediul diferitor constrîngeri, amenzi şi interdicţii au fost vizate practic toate canalele ruseşti care sînt retransmise în Moldova.