Ursachi: „Nu vă lăsaţi intimidaţi – luptaţi!”. Consiliul Europei condamnă persecutarea politică a aleşilor locali ai „Partidului Nostru”

28 Iunie 2017 967

Consiliul Europei condamnă persecutările organizate de regimul oligarhului Vlad Plahotniuc împotriva aleşilor locali ai „Partidului Nostru”. Despre aceasta a scris pe reţeele de socializare avocatul Ana Ursachi.

„Felicitări echipei de primari și consilieri locali ai Partidului Nostru! Apelul vostru a fost auzit! Persecutarea politică și drept urmare, hărțuirea penală a primarilor și consilierilor „Partidului Nostru” a fost soldată cu reacții severe din partea Consiliului Europei. Deci, se poate! Un exemplu de urmat și pentru alți aleși locali din partidele de opoziție, – NU VA LĂSAȚI INTIMIDAȚI ȘI CUMPĂRAȚI ,-LUPTAȚI!”, a scris Ursachi.

Avocata a subliniat faptul că delegaţia „Partidului Nostru”, care a fost la Strasbourg în aprilie curent, a amintit despre toate victimele persecuțiilor politice ale regimului Plahotniuc, „aducînd în atenția Consiliului Europei cazurile activiștilor PPDA, activiștilor civici, apărătorilor, jurnaliștilor și altor categorii de persoane hărțuite și intimidate de regim. Acest lucru a fost înalt apreciat aici”.

Amintim că delegaţia „Partidului Nostru” a mers într-o vizită de lucru la Consiliul Europei în luna aprilie curent. Reprezentanţii formaţiunii de opoziţie au avut un şir de întrevederi cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, funcţionari ai Consiliului Europei, precum şi Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale ale Europei.