JUDECĂTORIA „S-A SPĂLAT PE MÂINI” ÎN DOSARUL DE MITUIRE A ALEGĂTORILOR DE CĂTRE CANDIDATUL-DEMOCRAT ÎN SÎNGERA

15 Noiembrie 2017 989

Judecătoria Chișinău a refuzat să constate faptele privind mituirea alegătorilor, admise de către candidatul la funcţia de primar al Sîngera, din partea PDM, Valeriu Poiată, referindu-se la lipsa de competențe.

Astfel, potrivit candidatului la funcția de primar al Sîngera din partea „Partidului Nostru” Ion Duca, judecătoria a respins examinarea cazului de mituire a alegătorilor de către candidatul-democrat „deoarece acest lucru nu este în competența instanței. În timp ce cererea de anulare a înregistrării lui Poiată a fost respinsă”.

“Evident, vom contesta această decizie. Acest lucru confirmă din nou teza, conform căreia, instanțele de judecate sunt sub control, iar această decizie este dictată mai degrabă de premisele politice decât de cele juridice”, – a spus Duca.

Anterior, Duca s-a adresat în instanța cu o cerere de a-l excludere pe Poiată din cursa preelectorală pentru funcția de primar al Sîngera. Potrivit lui, democratul a încălcat grav legislația în vigoare, profitând de resursele administrative în timpul campaniei electorale și şi-a permis să mituiască alegătorii. Ulterior, prima instanță a respins cererea, în timp ce Curtea de Apel a anulat decizia, trimiţînd cauza spre rejudecare.