DIN NOU „AMBULANȚA”: JUSTIȚIA LUI PLAHOTNIUC CONTINUĂ SĂ-ȘI BATĂ JOC DE FELIX GRINCU

27 Octombrie 2017 1.189

La 27 octombrie a continuat procesul politic împotriva activistului „Partidului Nostru”, Felix Grincu. Ca și în cazul ultimei şedinţe, deţinutul politic a fost adus în fața instanței, într-o stare de sănătate precară. Potrivit avocatului lui Grincu, Ivan Cerga, activistul a fost adus practic cu forța la audieri pentru ca instanţa „să bifeze” prezenţa acestuia.

„Scopul stabilit de procurori în anul 2016, se realizează”, a spus Cerga, subliniind că, tot ce se întîmplă nu este altceva decît o comanda, „deoarece instanța refuză toate petițiile depuse de apărare, iar instituția penitenciară face tot posibilul pentru ca, Grincu, îmbuibat cu medicamente să fie prezent la şedinţă”.

În acest context, trebuie remarcat faptul că, recent medicii i-au prescris un curs de tratament activistului „Partidului Nostru”, dar medicamentele prevăzute pentru tratamentul lui Grincu au fost confiscate de către colaboratorii penitenciarului.

Cu toate acestea, contrar stării de sănătate a activistului și a legislației în vigoare, pe 27 octombrie procurorii au cerut din nou prelungirea termenului de arest preventiv.

”În pofida deciziei Curții Constituționale, necătînd la legislație, potrivit căreia o persoană nu poate să se afle în arest preventiv mai mult de un an, procurorul a solicitat treizeci de zile, termen care este cu aproape două săptămâni mai mare decât prevede legea”, – a adăugat avocatul.