Renato Usatîi anunță protest pe 2 iunie: Îi vom organiza lui Plahotniuc „ultimul sunet”

01 Iunie 2017 880

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a comentat cele mai recente mișcări pe „tabla” relațiilor moldo-ruse – expulzarea diplomaților moldoveni ca răspuns la declararea a cinci diplomați ruși drept persona non grata. Usatîi îl face vinovat de cele întâmplate pe liderul PD, Vlad Plahotniuc, și condamnă cele întâmplate, iar ca răspuns anunță un protest pentru ziua de vineri, 2 iunie.

„Mă neliniștește că Plahotniuc pune la încercare relațiile moldo-ruse. Din cauza unui paranoic drogat și nebun totul a început să fie instabil. De ce câteva mii de companii moldovenești ar putea să piardă dreptul de a exporta? De ce sute de mii de moldoveni din Rusia trebuie să se teamă că vor fi deportați? Ca și cum cei cinci diplomați ar fi spioni și ar colabora cu partidele de opoziție… Acum, din cauza unui idiot pe nume Plahotniuc, se întâmplă asta”, a declarat primarul de Bălți într-un LIVE pe Facebook.

El a mai adăugat că Partidul Nostru „categoric condamnă orice tentativă a lui Plahotniuc să destabilizeze țara”. „Jocul de-a războiul cu Rusia va destabiliza și politica internă din stat. Plahotniuc spunea că Moldova va fi podul dintre Vest și Est. El nu numai că nu face pod, ci acum asta e un șanț, care apoi va fi tranșee, iar pe urmă – prăpastie. Acum, când se întâmplă toate astea, nu pot să stau deoparte”, a mai subliniat Usatîi.

El și-a chemat susținătorii și membrii de partid la un protest pe 2 iunie.

„Toți susținătorii PN se vor aduna în fața Academiei de Științe la ora 10:30 și de acolo vom mărșălui cu clopoțele contra lui Plahotniuc, care pune în pericol relațiile moldo-ruse. Totodată, vrem să-i trezim pe cei de la Washington să înțeleagă că în timp ce Plahotniuc spune că luptă cu tacurile rusești, lucrurile se agravează. Știu că este zi de lucru și nu toți pot ieși la protest, dar să venim la Plahotniuc și să-i facem „ultimul sunet”, a conchis Usatîi.