„MITUIREA ALEGĂTORULUI ESTE EVIDENTĂ”. CANDIDATUL PDM LA FUNCȚIA DE PRIMAR DIN SÂNGERA ESTE ACUZAT DE ÎNCĂLCAREA GRAVĂ A LEGISLAȚIEI

06 Noiembrie 2017 3.866

”Mituirea alegătorului este evidentă”. Candidatul PDM la funcția de primar din Sângera este acuzat în încălcarea gravă a legislației 

Candidatul din partea ”Partidului Nostru” pentru funcția de primar din Sângera, Ion Duca l-a acuzat pe  concurentul său din partea PDM, Vitalie Poiată, de mituirea alegătorilor și folosirea resurselor administrative.

”Curtea a examinat plângerea mea privind încălcările comise de concurentul electoral din partea Partidului Democrat, Valeriu Poiată, care a distribuit cadouri în toiul campaniei electorale”, a declarat Duca.

În plus, Duca a subliniat că Poiată a fost învinuit de utilizarea resurselor administrative în perioada electorală. Potrivit lui Duca, în timpul serbării zilei orașului, în Dobruja, șeful Secției din Chișinău a Cancelariei de Stat, Ghenadie Iurco, precum și deputatul-democrat Constantin Țuțu au făcut agitație în favoarea candidatului din partea PDM.

La rândul său, Ilian Cașu, vicepreședintele ”Partidului Nostru”, a subliniat că în instanță ”au fost prezentate dovezi incontestabile de mituire a alegătorilor. Pe de altă parte, am auzit argumentele iraționale ale președintelui Consiliului Electoral de circumscripție din Sângera, care nu a văzut nici o încălcare”.

„Mituirea alegătorilor este evidentă. Curții nu-i rămâne nimic de făcut decât să respecte legea, iar Duca a profitat de toate mijloacele pe care le prevede legislația”, – a conchis Cașu.

”Mituirea alegătorului este evidentă”. Candidatul PDM la funcția de primar din Sângera este acuzat în încălcarea gravă a legislației Candidatul din partea ”Partidului Nostru” pentru funcția de primar din Sângera, Ion Duca l-a acuzat pe concurentul său din partea PDM, Vitalie Poiată, de mituirea alegătorilor și folosirea resurselor administrative.”Curtea a examinat plângerea mea privind încălcările comise de concurentul electoral din partea Partidului Democrat, Valeriu Poiată, care a distribuit cadouri în toiul campaniei electorale”, a declarat Duca.În plus, Duca a subliniat că Poiată a fost învinuit de utilizarea resurselor administrative în perioada electorală. Potrivit lui Duca, în timpul serbării zilei orașului, în Dobruja, șeful Secției din Chișinău a Cancelariei de Stat, Ghenadie Iurco, precum și deputatul-democrat Constantin Țuțu au făcut agitație în favoarea candidatului din partea PDM. La rândul său, Ilian Cașu, vicepreședintele ”Partidului Nostru”, a subliniat că în instanță ”au fost prezentate dovezi incontestabile de mituire a alegătorilor. Pe de altă parte, am auzit argumentele iraționale ale președintelui Consiliului Electoral de circumscripție din Sângera, care nu a văzut nici o încălcare”.„Mituirea alegătorilor este evidentă. Curții nu-i rămâne nimic de făcut decât să respecte legea, iar Duca a profitat de toate mijloacele pe care le prevede legislația”, – a conchis Cașu.