”PLAHOTNIUC LA PUȘCĂRIE!”. CETĂȚENII AU ÎNDEMNAT PROCURATURA SĂ REACȚIONEZE LA DECLARAȚIILE LUI PROCA

04 Noiembrie 2017 5.703

Sâmbătă, 4 noiembrie, în fața edificiului Procuraturii generale a avut loc un miting de protest spontan, iniţiat drept urmare a declarațiilor killerului Vitalie Proca, care l-a acuzat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc de organizarea tentativei de asasinare a ”bancherului negru” Gherman Gorbunțov. Acțiunea a adunat câteva zeci de oameni, care au solicitat ca președintele Partidului Democrat sa fie tras la răspundere.

Potrivit declaraţiilor lui Dumitru Ciubașenco, vicepreședintele ”Partidului Nostru”, în timpul acțiunii de protest, „deja de două zile killerul l-a acuzat pe Plahotniuc că el ar fi comanditarul omorului lui Gherman Gorbunțov la Londra. Killerul Proca a declarat că el (Plahotniuc) este consumator de droguri, că este un drogurat, că trage pe nas două-trei linii de cocaină dimineața și în această stare își face afacerile murdare. Și nici o reacție din partea procuraturii, sau din partea poliției”.

”Dimpotrivă, Plahotniuc și-a asmuţit procurorii săi obedienţi, bloggerii săi, ca să-l protejeze, el însuși tace. El trebuie să răspundă acuzațiilor aduse. Cerem o investigație. Cerem  iniţierea unei cauze penale, așa cum a fost în cazul declarației lui Gorbunțov pe skype împotriva lui Renato Usatîi”, – a adăugat el.

Vicepreședintele ”Partidului Nostru” a cerut lui Plahotniuc să accepte propunerea lui Proca și să treacă test0area cu poligraful, ”astfel încât experții europeni să determine cine dintre ei doi minte. Plahotniuc trebuie să fie supus unui examen medical pentru a determina dacă el este consumator de droguri sau nu. Narcologii europeni pot stabili cu ușurință acest lucru”.

Participanții la acțiune l-au sprijinit pe Ciubașenco, scandând ”Jos procuratura!”.

Ilian Cașu, vicepreședintele ”Partidului Nostru”, a subliniat că cetățenii trebuie să continue să exercite presiuni asupra organelor de drept pentru ca ei să reacționeze la crimele oligarhului.

”Această clădire este plină de procurori – a continuat Cașu, indicând către Procuratura Generală  – cei mai mulți trăiesc în vile de lux. Ei sunt criminali, așa că indiferent de vremea de afară, trebuie să continuăm să exercităm presiune asupra lor. Dacă vom continua, putem fi siguri că se va gasi un procuror care va iniția un dosar penal împotriva lui Plahotniuc, iar noi îl vom susţine”.

Anterior, într-un interviu oferit pentru postul de televiziune JurnalTV, killerul Vitalie Proca a declarat că, comanditarul organizării tentativei de asasinare a ”bancherului negru” Gherman Gorbunțov este oligarhul Vladimir Plahotniuc. Procuratura Generală a refuzat să reacționeze la dezvăluirile senzaționale ale killerului, insistând că acestea sunt ”calomnii”.