Primarul de Bălți, Renato Usatîi, decorat de Patriarhul Kiril cu o importantă distincție religioasă

25 Mai 2017 743

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, președintele „Partidului Nostru” a fost decorat cu medalia „Mulțumire patriarhală”, acordată de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril. Despre aceasta a anunțat în cadrul sărbătoririi Zilei Orașului episcopul de Bălți și Fălești, Marchel.

„Activitatea în folosul Bisericii ortodoxe a Moldovei, actele de caritate din partea primarului municipiului Bălți, Renato Usatîi, a atras un interese deosebit din partea Sanctității Sale, Patriarhul Moldovei și Întregii Rusii, Kiril”, a spus Marchel de pe scena din centrul orașului, potrivit BTV.

Episcopul a arătat mulțimii și medalia primită de edilul capitalei de nord a Moldovei. Medalia are inscripția „Mulțumesc și blagoslovesc”.

După cum a menționat episcopul Marchel, anterior Renato Usatîi a fost decorat cu Ordinul Sfântului Voievod al Moldovei Ștefan cel Mare. Distincția i-a fost conferită de către Mitropolitul Moldovei Vladimir în semn de recunoștință pentru activitatea de caritate a primarului de Bălți.