Elena Panuș, vicepreședintele ”Partidului Nostru”, a avut de suferit de pe urma pumnilor polițiștilor

19 Iulie 2017 850

În timpul atacului polițiștilor, îmbrăcați în civil, asupra manifestanților pașnici care protestau împotriva modificării sistemului electoral, a suferit Elena Panuș, vicepreședintele ”Partidului Nostru”. Încercînd să oprească violența îndreptată împotriva manifestanților, Elena Panuș a stat între poliție și activistul pe care forțele de ordine l-au tîrîit pentru a-i cortul.

Într-un final, Elena Panuș, necătînd la faptul că era cu mîna în ghips din cauza unei fracturi, a fost trîntită la pămînt, a căzut pe asfalt și, practic, peste corpul ei a fost tîrîit activistul reținut.

Participanții la acțiunea de protest afirmă că pînă în adîncul sufletului sînt înfuriați de agresarea nemotivată a forțelor de securitate plahotniuciste, aplicată în raport cu manifestanții pașnici.

În seara zilei de 19 iulie curent, în fața clădirii Parlamentului, a avut loc acțiunea pașnică de protest, organizată de ”Partidul Nostru”, împotriva înțelegerii dintre Plahotniuc și Dodon de a modifica sistemul electoral. În timp ce participanții la protest s-au așezat pe pamînt, demonstrînd că sînt pregătiți să rămînă în fața clădirii pînă dimineața, forțele de securitate au provocat altercații, începînd să ia corturile și pernele protestatarilor, pe care ședeau, iar apoi polița a aplicat împotriva manifestanților și violența fizică.