Adresarea primarilor și consilierilor ”Partidului Nostru” în legătură cu teroarea fără precedent declanșată de regimului lui Plahotniuc

14 Septembrie 2017 1.875

Noi, primarii și consilierii din partea „Partidului Nostru” din toate regiunile Moldovei, din nou atragem atenția comunității internaționale asupra terorii declanșate de regimul banditesc al lui Plahotniuc împotriva opoziției politice din țară.

La conferința primarilor și consilierilor „Partidului Nostru“, desfășurată în luna februarie anul curent, în prezența reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău, au fost aduse dovezi multiple de represiune fără precedent împotriva opoziției, de către mașinăria polițienească, a procuraturii, şi cea judiciară a regimului Plahotniuc care a acaparat Moldova. În aprilie, delegația „Partidului Nostru“, a vizitat orașul Strasbourg pentru a informa instituțiile europene cu privire la încălcarea gravă a democrației, legislației și a drepturilor omului în Moldova. Am publicat o broșură intitulată „Represiunile politice și deținuții politici din Republica Moldova“, în care se relatează despre mai mult de 100 de cazuri penale fabricate împotriva a 50 de lideri, membri și activiști ai „Partidului Nostru “, în care am adus numeroase exemple de persecuție a altor forțe de opoziție. Din păcate, de atunci, situația nu numai că nu sa îmbunătățit, dar a degradat în timp rapid. În ultimele săptămâni, un nou val de teroare a lovit „Partidul Nostru“. Scopul lor este distrugerea completă a uneia dintre cele mai importante formațiuni de opoziție.

Autoritățile au eliminat ilegal partidul lui Renato Usatîi din cursa electorală parlamentară din noiembrie 2014. În martie 2016, Constituția a fost, de asemenea, modificată ilegal, astfel încât să se împiedice participarea lui Usatîi la alegerile prezidențiale. Din cauza amenințării cu arestarea și execuția pentru dosarele penale fabricate în luna septembrie a anului trecut, Usatîi a fost forțat să părăsească țara. Astăzi, autoritățile efectuează o altă operațiune pentru a curăța adversarii politici, astfel încât să nu le permită să participe la viitoarele campanii electorale.

Regimul a lansat o campanie dură de blocare și discriminare a autorităților locale, conduse de reprezentanții „Partidului Nostru“, de intimidare, șantaj și mituire a reprezentanților locali. În Bălţi, unde primar este Renato Usatîi, sunt supuşi presiunilor angajaţii primăriei, şefii direcţiilor şi cei ai întreprinderilor municipale, consilierii. Toate aceste acţiuni ale regimului criminal au un singur scop – de a bloca activitatea primăriei de a-l defăima pe Renato Usatîi.

Din păcate, unii primari şi consilieri nu au putut suporta și au cedat. Dar sunt doar unități. Astăzi, ca și înainte, suntem siguri că majoritatea primarilor și consilierilor „Partidului Nostru“ nu se vor vinde pentru treizeci de arginți ai lui Plahotniuc.

Regimul lui Plahotniuc a devenit o organizație teroristă gen „ISIS moldovenesc“ ce duce un război împotriva propriului popor. Dosarele penale la comandă, justiția de buzunar și alte fenomene oribile caracteristice pentru un stat capturat, afectează nu numai membrii „Partidului Nostru“, dar, şi mii de moldoveni simplii. Toate aceste nelegiuiri se întâmplă chiar în inima Europei, sub drapelul Uniunii Europene și sloganul „integrare europeană“. Este profund regretabil că sprijinul politic și financiar acordat de Statele Unite ale Americii și UE Republicii Moldova, este utilizat pentru a ascunde teroarea dezlănțuită de elita conducătoare împotriva propriilor cetățeni.

Nu dorim să credem că SUA și UE susțin în mod conștient un regim hoțesc care a uzurpat puterea în Moldova, care folosește metode banditești împotriva opoziției. Până acum, tot sprijinul acordat de partenerii străini a dat rezultate vizibile doar în ceea ce privește consolidarea grupului criminal de la guvernare. Aşa zisele reforme ale autorităților reprezintă un eșec total, ei au înregistrat succese doar la capitolul întăririi dictaturii. Oare scopul ascuns al sprijinului străin acordat acestui presupus guvern „pro-european” constă în faptul că astfel de organizații precum „Partidul Nostru” să se regăsească pe „lista neagră” a regimului?

„Partidul Nostru” a fost creat și continuă să acționeze ca un partid de luptă împotriva criminalilor care au ocupat Republica Moldova. În această luptă, putem pierde niște membri, dar nu ne vom supune lui Plahotniuc, nu vom colabora cu el de dragul liniștii și confortului personal.

Regimul criminal al lui Plahotniuc crede că, prin intentarea dosarelor penale, hărțuirea primarilor, consilierilor, activiștilor „Partidului Nostru”, acesta va fi intimidat, demoralizat și va refuza să lupte. Dar avem mai mult decât oricând un spirit puternic, suntem uniți și hotărâți să luptăm cu bandiții de la putere, pentru dreptate, pentru adevăr, pentru interesele concetățenilor noștri.

Reiterăm invitaţia noastră către toți primarii și consilierii, indiferent de culoarea lor politică, să-și unească eforturile în combaterea nelegiuirilor comise de regimul de guvernământ. Vom continua lupta noastră, în ciuda terorii și represiunilor, a încercărilor de a intimida și corupe membrii noștri.