Adresarea ”Partidului Nostru” către cetățenii Republicii Moldova referitoare la planurile lui Plahotniuc-Dodon – de a modifica sistemul electoral

12 Iulie 2017 6.147

Stimați concetățeni!

În pofida protestelor societății civile și a opoziției, în lipsa unui consens total din partea cetățenilor, împotriva recomandărilor partenerilor externi, tandemul Plahotniuc-Dodon intenționează să adopte în a doua lectură, definitiv, așa-numitul sistem electoral ”mixt”, pînă la finalizarea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, adică pînă la 1 august curent.

Scopul acestor modificări – de a menține regimul lui Plahotniuc, de a ține Moldova în starea de ”stat capturat”, pentru a fura și a nimici poporul, de a distruge țara. În aceste condiții, alegerile se transformă într-o farsă. Sînt de la bun început falsificate și nelegitime.

”Partidul Nostru” , repetat, se opune modificărilor propuse în Codul Electoral referitor la alegeri și optează pentru desfășurarea alegerilor conform sistemului proporțional, sub strict control internațional. Numai după asta se poate discuta despre eventualele modificări ale sistemului electoral.

Stimați concetățeni!

Fracțiunile parlamentare PDM și PSRM pot în orice moment să se adune în ședința Parlamentului pentru ca, spontan, să voteze de urgență sistemul ”mixt”. Ei vor să ia societatea prin surprindere, mizează să evite protestele în masă din cauza sezonului concediilor de vară, ca mai apoi să afirme că în societate predomină ”consimțămîntul”. Sîntem obligați să ruinăm planurile acestui regim criminal!

”Partidul Nostru” subliniază faptul că prin actualul sistemul electoral, în urma viitoarelor alegeri, Plahotniuc, practic, n-are nici o șansă de a-și menține controlul asupra Parlamentului. Sistemul său va fi distrus și regimul său criminal va cădea.

Totuși, prin sistemul electoral ”mixt”, lui Plahotniuc îi este garantată victoria în alegeri și obținerea majorității în Parlament. Aceasta presupune păstrarea regimului criminal, antipopor, pe o perioadă nedeterminată, scăderea catastrofală a nivelului de trai, părăsirea țării de cetățenii noștri, distrugerea școlilor și spitalelor, lichidarea Republicii Moldova ca stat.

”Partidul Nostru” îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova de a fi gata în orice moment să iasă la acțiunile masive de protest în fața clădirii Parlamentului, pentru a declara sus și tare ”NU!” planurilor lui Plahotniuc-Dodon de modificare a sistemului electoral. ”NU!” – regimului de guvernare antipopor, ”NU!” – distrugerii poporului și țării!

Chișinău, 12 iulie 2017

Adresarea ”Partidului Nostru” către cetățenii Republicii Moldova referitoare la planurile lui Plahotniuc-Dodon – de a modifica sistemul electoral Stimați concetățeni! În pofida protestelor societății civile și a opoziției, în lipsa unui consens total din partea cetățenilor, împotriva recomandărilor partenerilor externi, tandemul Plahotniuc-Dodon intenționează să adopte în a doua lectură, definitiv, așa-numitul sistem electoral ”mixt”, pînă la finalizarea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, adică pînă la 1 august curent. Scopul acestor modificări – de a menține regimul lui Plahotniuc, de a ține Moldova în starea de ”stat capturat”, pentru a fura și a nimici poporul, de a distruge țara. În aceste condiții, alegerile se transformă într-o farsă. Sînt de la bun început falsificate și nelegitime. ”Partidul Nostru” , repetat, se opune modificărilor propuse în Codul Electoral referitor la alegeri și optează pentru desfășurarea alegerilor conform sistemului proporțional, sub strict control internațional. Numai după asta se poate discuta despre eventualele modificări ale sistemului electoral. Stimați concetățeni! Fracțiunile parlamentare PDM și PSRM pot în orice moment să se adune în ședința Parlamentului pentru ca, spontan, să voteze de urgență sistemul ”mixt”. Ei vor să ia societatea prin surprindere, mizează să evite protestele în masă din cauza sezonului concediilor de vară, ca mai apoi să afirme că în societate predomină ”consimțămîntul”. Sîntem obligați să ruinăm planurile acestui regim criminal! ”Partidul Nostru” subliniază faptul că prin actualul sistemul electoral, în urma viitoarelor alegeri, Plahotniuc, practic, n-are nici o șansă de a-și menține controlul asupra Parlamentului. Sistemul său va fi distrus și regimul său criminal va cădea. Totuși, prin sistemul electoral ”mixt”, lui Plahotniuc îi este garantată victoria în alegeri și obținerea majorității în Parlament. Aceasta presupune păstrarea regimului criminal, antipopor, pe o perioadă nedeterminată, scăderea catastrofală a nivelului de trai, părăsirea țării de cetățenii noștri, distrugerea școlilor și spitalelor, lichidarea Republicii Moldova ca stat. ”Partidul Nostru” îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova de a fi gata în orice moment să iasă la acțiunile masive de protest în fața clădirii Parlamentului, pentru a declara sus și tare ”NU!” planurilor lui Plahotniuc-Dodon de modificare a sistemului electoral. ”NU!” – regimului de guvernare antipopor, ”NU!” – distrugerii poporului și țării! Chișinău, 12 iulie 2017