Pe corpul preotului din Iargara nu s-au găsit urme ale leziunilor corporale

04 Octombrie 2017 5.429

Pe corpul lui Valeriu Pistrui, preotul bisericii din Iargara, n-au fost de găsit urme ale leziunilor corporale. În ceea ce ţine de presupusul diagnostic privind „trauma cranio-cerebrală închisă, comoţie”, acesta nu este confirmat de rezultatele investigaţiei medicale.
Anume acesta este rezultatul expertizei medico-legale, efectuată la Centrul de medicină legală din Chişinău, la solicitarea Inspectoratului de poliţie din raionul Leova. Cu alte cuvinte, Valeriu Pistrui, nu a suferit nicio daună în cazul pretinsului „atac”, în care îl acuză pe primarul din Iargara.
Între timp, anume în baza cuvintelor lui, în termeni record, organele de drept au intentat un dosar penal pe numele primarului, ales din partea formaţiunii de opoziţie „Partidul Nostru”, iar împotriva Fundaţiei „Renato Usatîi”, fondate de liderul „Partidului Nostru”, a fost lansat un atac mediatic fără de precedent. Este evident că această cauză penală, precum şi în cazul altor dosare penale intentate pe numele aleşilor şi activiştilor „Partidului Nostru”, se destramă văzînd cu ochii.
După cum au mai menţionat reprezentanţii formaţiunii politice, aceste dosare penale sînt eminamente politice, la comanda guvernării. Amintim că pe 13 septembrie, primarul oraşului Iargara, Eugeniu Mutaf, precum şi coordonatorul organizaţiei teritoriale din raionul Leova al „Partidului Nostru”, Serghei Tomşa, au fost reţinuţi de către poliţie, fiind învinuiţi de presupusa „bănuială de atac asupra preotului”, implicat în tentativa de discreditare a Fundaţiei „Renato Usatîi”. După cum a declarat mai tîrziu vicepreşedintele „Partidului Nostru” Elena Griţco într-o transmisiune live pe Facebook, reprezentanţii „Partidului Nostru” au fost reţinuţi în baza unei învinuiri inventate şi fabricate. În general, potrivit lui Griţco, această învinuire reprezintă o parte a provocării de amploare îndreptate împotriva „Partidului Nostru”, în care regimul lui Plahotniuc şi structurile de forţă aflate sub controlul acestuia, îl utilizează pe preotul local Valeriu Pistrui.
Anterior, presa guvernamentală a tirajat o ştire despre „ajutorul inexistent” pentru biserica din Iargara, oferit de Fundaţia „Renato Usatîi”. Conducerea fundaţiei a respins declaraţiile presei plahotniuciste. „Partidul Nostru” a lansat o declaraţie în care a calificat cele întîmplate drept o provocare a guvernării, îndreptate împotriva formaţiunii politice de opoziţie.Pe corpul preotului din Iargara nu s-au găsit urme ale leziunilor corporale Pe corpul lui Valeriu Pistrui, preotul bisericii din Iargara, n-au fost de găsit urme ale leziunilor corporale. În ceea ce ţine de presupusul diagnostic privind „trauma cranio-cerebrală închisă, comoţie”, acesta nu este confirmat de rezultatele investigaţiei medicale. Anume acesta este rezultatul expertizei medico-legale, efectuată la Centrul de medicină legală din Chişinău, la solicitarea Inspectoratului de poliţie din raionul Leova. Cu alte cuvinte, Valeriu Pistrui, nu a suferit nicio daună în cazul pretinsului „atac”, în care îl acuză pe primarul din Iargara. Între timp, anume în baza cuvintelor lui, în termeni record, organele de drept au intentat un dosar penal pe numele primarului, ales din partea formaţiunii de opoziţie „Partidul Nostru”, iar împotriva Fundaţiei „Renato Usatîi”, fondate de liderul „Partidului Nostru”, a fost lansat un atac mediatic fără de precedent. Este evident că această cauză penală, precum şi în cazul altor dosare penale intentate pe numele aleşilor şi activiştilor „Partidului Nostru”, se destramă văzînd cu ochii. După cum au mai menţionat reprezentanţii formaţiunii politice, aceste dosare penale sînt eminamente politice, la comanda guvernării. Amintim că pe 13 septembrie, primarul oraşului Iargara, Eugeniu Mutaf, precum şi coordonatorul organizaţiei teritoriale din raionul Leova al „Partidului Nostru”, Serghei Tomşa, au fost reţinuţi de către poliţie, fiind învinuiţi de presupusa „bănuială de atac asupra preotului”, implicat în tentativa de discreditare a Fundaţiei „Renato Usatîi”. După cum a declarat mai tîrziu vicepreşedintele „Partidului Nostru” Elena Griţco într-o transmisiune live pe Facebook, reprezentanţii „Partidului Nostru” au fost reţinuţi în baza unei învinuiri inventate şi fabricate. În general, potrivit lui Griţco, această învinuire reprezintă o parte a provocării de amploare îndreptate împotriva „Partidului Nostru”, în care regimul lui Plahotniuc şi structurile de forţă aflate sub controlul acestuia, îl utilizează pe preotul local Valeriu Pistrui. Anterior, presa guvernamentală a tirajat o ştire despre „ajutorul inexistent” pentru biserica din Iargara, oferit de Fundaţia „Renato Usatîi”. Conducerea fundaţiei a respins declaraţiile presei plahotniuciste. „Partidul Nostru” a lansat o declaraţie în care a calificat cele întîmplate drept o provocare a guvernării, îndreptate împotriva formaţiunii politice de opoziţie.