«Partidul Nostru» a înaintat la Procuratura Generală și Inspectoratului General de poliție o cerere cu solicitarea de a cerceta acțiunile ilegale ale lui Pînzari

02 August 2017 1.043

Conform încheierilor juriștilor, șeful poliției Moldovei a încălcat câteva sunete, a organizat interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice personale, a învinuit, neîntemeiat, activiștii «Partidului Nostru» în comiterea încălcărilor ordinii publice. Cererile au fost înregistrate la 2 august în ordinea legală stabilită.

«Noi cerem ca Procuratura Generală să verifice, cât de legal a fost desfășurată interceptarea convorbirilor telefonice personale, cât de legal a dezvăluit Pînzari materialele cercetării, dacă există, în general, vre-un dosar penal față de persoanele, convorbirile cărora au fost interceptate. Procuratura Generală are la dispoziție 30 de zile pentru a oferi un răspuns», – a declarat vice-președintele «Partidului Nostru» Ilian Cașu, după depunerea cererilor.

«Este greu de contat pe un răspuns esențial, deoarece și conducerea procuraturii Eduard Harunjen, și conducerea MAI, Jizdan, Pînzari, Cavcaliuc și ceilalți – sunt ca două mâini ale unui stat, acaparat de Plahotniuc, ei au un singur acoperiș – Plahotniuc, dar noi am mers pe cale legală și ne-am adresat cu o reclamație privind acțiunile poliției, – a accentuat vice-președintele «Partidului Nostru» Dimitrii Ciubașenco. – Noi solicităm de la Alexandru Pînzari să respingă informația clevetitoare, pe care acest polițienaș a dezvăluit-o la briefing. El a învinuit activiștii «Partidului Nostru» în faptul că, chipurile ei au organizat acțiunile provocatoare din centrul Chișinăului cu scopul de a-l compromite pe liderul «Platformei civile DA», Andrei Năstase.

Cum au declarat Ciubașenco și Cașu, dacă Alexandru Pînzari nu va răspunde la cererea depusă anterior, «Partidul Nostru» se va adresa în judecată cu solicitarea de respingere a declarațiilor sale clevetitoare.

«Noi solicităm respingerea acestei aberații polițienești și suntem gata să ne întâlnim cu Pînzari în instanța de judecată», – a spus Ciubașenco.