«Partidul Nostru» despre provocările poliției: Aceasta este o minciună și o falsificare ieftină, poliția s-a transformat în gestapo-ul politic al lui Plahotniuc

01 August 2017 1.002

Conducerea și activiștii «Partidului Nostru» a negat clevetirile și falsurile pe care le distribuie șeful Poliției al Inspectoratului General de poliție Alexandru Pînzari. În timpul conferinței de presă, au publicat dovezi, care au scos în evidență minciuna deliberată, cu care operează demnitarii poliției, încercând să divizeze și să discrediteze forța politică din opoziție, față de regimul criminal.

Reamintim, că șeful Inspectoratului General de Poliție Alexandru Pînzari a declarat ca bannerele cu injurii față de unul dintre liderii de opoziție al „Platformei DA“ au fost instalate în Piața Marii Adunări Naționale de către activiștii „Partidului Nostru“. Ca unică dovadă, pe site-ul oficial al poliției Inspectoratului General de Poliție, politia.md au fost publicate înregistrările interceptărilor telefonice,deținute ilegal de către forțele de securitate. Într-o conversație privată activistul „Partidului Nostru“ Serghei Urecheanu spune un singur cuvânt, și anume, „act“, pe care Pînzari îl interpretează ca o presupusă dovadă a implicării „Partidului Nostru“ la această provocare.

Serghei Urecheanu, la conferința de presă organizată de „Partidul Nostru“, a negat aceste afirmații: „Vreau să-mi exprim indignarea mea față de faptul că, conversațiile private sunt interceptate de către poliție, fără deschiderea oricărei proceduri penale. Am vorbit cu o persoană, prietenul meu, care în general, nu știe ce se întâmplă în partid, el este apolitic. “

Urecheanu a spus că prietenul său, în conversația telefonică înregistrată în mod ilegal de poliție, l-a invitat în week-end la odihnă. Cu toate acestea, potrivit lui Urecheanu, „în contextul conversației, i-am spus că nu am timp, că tovarășii noștri de partid au fost reținuți, 10 zile au fost în detenție pentru nimic, iar perioada de detenție expiră sâmbătă seara, pe data de 29, și noi, ca niște colegi de partid, trebuie să-i întâmpinăm, pentru a-i susține, va fi o acțiune de noapte. El nici măcar nu cunoaște persoanele pe care trebuia să le întâmpinăm. “

Mai mult ca atât, la conferința de presă a fost demonstrată înregistrarea distribuției on-line a partidului, unde susținătorii „Partidului Nostru“, invită la acțiunea de noapte, la întâlnirea activiștilor arestați ilegal [Serghei Tomșa și Stanislav Vlasov a fost reținuți ilegal de către poliție în timpul unui protest în fața Parlamentului din 19 iulie ].

Cum a menționat vice-președintele „Partidului Nostru“ Dimitri Ciubașenco, această provocare este un exemplu al modului în care șeful Inspectoratului General de poliție al țării încalcă legea în fața întregii societăți, cel puțin de două ori.

„În primul rând, interceptează ilegal conversațiile telefonice private, apoi le publică. Aceasta este o falsificare ieftină, o provocare, ceea ce demonstrează încă o dată modul în care au degradat organele de menținere a ordinii publice, ce corcitură a devenit poliția în statul capturat de Plahotniuc“. Poliția a devenit un „Gestapo politic care persecută adversarii politici ai lui Plahotniuc, iar pe de altă parte acoperă activitățile criminale, inclusiv traficul de droguri.“ „Poliția de vârf – este doar o bandă de huligani, care îl slujește cu stupoare pe Plahotniuc“ – a spus Ciubașenco.

El a menționat, că anume poliția avea motive pentru organizarea acestei provocări.

„Acest Pînzari, probabil, de asemenea, a studiat la Academia de Poliție. El știe că orice infracțiune trebuie să aibă un motiv. Ce motiv ar putea avea activiștii „Partidului Nostru“, pe timp de noapte, în centrul Chișinăului, unde e împânzit de camere de supraveghere, să posteze propagandă împotriva partenerilor noștri de proteste din «Platforma DA»? Aceasta este o imbecilitate totală – a spus Ciubașenco. – Dar poliția are un motiv. Eu au putut mai întâi să agațe aceste afișe împotriva lui Năstase, și apoi să dea vina pe activiștii din „Partidul Nostru“, pentru a-i confrunta cu „Platforma DA“, și apoi, posibil, să monteze împotriva lor careva cauze penale. “

„Poliția de vârf – este doar un lucru ieftin. Nu e poliție, este o haită de bandiți „- a spus indignat Ciubașenco.

Vice-președintele „Partidului Nostru“ Ilian Cașu a spus că atunci, când poliția trebuit să organizeze reprimarea activiștilor și susținătorilor „Partidului Nostru“, în timpul unei acțiuni de protest din anii precedenți, când bulevardul Ștefan cel Mare a fost blocat de mașini, structurile de aplicare a legii, instantaneu, au identificat sute de oameni pentru sancționarea lor cu amenzi. „Dacă Pînzari și Jizdan ar fi dorit cu adevărat să găsească pe cei care au fost executorii provocării din Piața Marii Adunări Naționale, ar fi făcut-o cu ușurință, ei au la dispoziție toate instrumentele,“ – a spus Cașu.

Faptul că conducerea poliției, care îl slujește pe Plahotniuc indică spre „Partidul Nostru“, arată că regimul mafiot conducător într-un stat capturat a recurs la metodele regimurilor dictatoriale din America Latină, încearcă să ciocnească, să împartă și să distrugă opoziția, a spus Cașu.

Ilian Cașu a menționat că, „Partidul Nostru“ solicită, oficial, ca cetățeanul Alexandru Pînzari să fie eliberat din funcție și tras la răspundere pentru clevetire și încălcări grave a legii. De asemenea „Partidul Nostru“ se va adresa, oficial, Procurorului general Eduard Harunjen, solicitând, insistent, de a cerceta faptele interceptării nelegale a convorbirilor telefonice ale activiștilor opoziției. „Pînzari a recunoscut, deschis, că, convorbirile membrilor partidelor de opoziție antiplahotniucistă, se ascultă și se înregistrează. Aceasta este o crimă foarte gravă“. „Ceea ce fac Jizdan, Pînzari, Cavcaliuc și alții, slujindu-l pe Plahotniuc, este o nelegiuire și anarhie“, – a menționat Cașu.