”Partidul Nostru” a condamnat cursul antirusesc al lui Plahotniuc. Rezoluția mitingului ”Ultimul sunet pentru Plahotniuc”

02 Iunie 2017 922

Cursul antirusesc din politica externă a Moldovei are loc la instrucțiunile directe ale regimului de la guvernare antipopor, a oligarhului Vladimir Plahotniuc. Împreună cu Plahotniuc activează atît președintele Igor Dodon, cît și Partidul Socialiștilor, care în interesele înguste de partid ale sale ajută puterea criminală se se mențină la conducere. Despre aceasta au declarat participanții marșului și mitingului”Partidului Nostru”, care a avut loc la Chișinău la data de 2 iunie curent.

Manifestanții au adoptat o Rezoluție în care este condamnat regimul de la guvernare pentru distrugerea completă a relațiilor tradiționale de prietenie ale țării noastre cu Rusia.

”Rusofobia e ridicată la rangul de politică oficială. Expulzarea reciprocă scandaloasă a diplomaților ruși din Chișinău și a diplomaților moldoveni de la Moscova a constituit o altă lovitură în relațiile bilaterale. Se planifică interzicerea emisiunilor a posturilor TV rusești în Moldova. Se pregătește o isterie în jurul Transnistriei. Sub lovituri a nimerit activitatea normală a agenților economici care exportă produsele lor pe piața rusă și este pusă în joc soarta a sute de mii de concetățeni de-ai noștri, care își cîștigă existența în Rusia“, – se menționează în Rezoluție.

Manifestanţii au condamnat acţiunile de a expulza cinci diplomaţi ruşi, afirmând că în spatele acestor decizii stă Vladimir Plahotniuc, care provoacă un conflict între Republica Moldova şi Rusia. Activiştii Partidului Nostru au subliniat că îşi doresc relaţii bune cu Rusia. „Sîntem pentru o prietenie cu Rusia”, au scandat manifestanţii.

Protestatarii au subliniat faptul că isteria antirusească din politica externă este rezultatul direct al faptelor oligarhului Vladimir Plahotniuc, cel care controlează toate structurile de la putere din Moldova.

”Cursul antirusesc are loc la inițiativa și sub controlul direct al capului de la conducere antipopor, al regimului criminal ce a capturat Moldova – al președintelui Partidului Democrat, coordonatorul coaliției de la guvernare, Vladimir Plahotniuc. Distrugînd relațiile Moldovei cu Rusia, Plahotniuc consideră că distrage atenția atît a cetățenilor Moldovei, cît și a partenerilor externi, de la propriile crime, de la faptul că el personal a fost principalul beneficiar din furtul miliardului, de la represiuni politice, de la cazuri penale la încălcarea democrației”, – se menționează în Rezoluție.

Protestatarii au solicitat Parlamentului să renunţe la proiectul de lege ce prevede schimbarea sistemului electoral, de la proporţional la unul mixt. În acest context, oamenii i-au cerut preşedintelui Dodon să se dezică de prietenia cu Plahotniuc şi să se alăture poporului.

”Plahotniuc își dorește cu orice preț să evite responsabilitatea pentru faptele sale. Cu toată artileria pe care o deține, el încearcă să împingă împreună cu Partidul Socialist, reforma electorală, care îi va permite să-și păstreze puterea, să continue a jefui țara, să își bat joc de oameni”, se menționează în document.

Manifestanții și-au exprimat părerea de rău că președintele țării Igor Dodon, cel care a promis poporului că va lichida regimul Plahotniuc, de facto a intrat cu el într-o relație care-i permite să păstreze la putere regimul criminal.

„Din păcate, în aceeași “ sanie” cu Plahotniuc se află președintele Igor Dodon și Partidul Socialiștilor, – se subliniază în rezoluție. – Acționînd împreună cu Plahotniuc, în special la promovarea reformei electorale, socialiștii ajută ca regimul antipopor să se mențină la putere. În mod paradoxal, alegerea președintelui prorus s-a transformat într-o consolidare antirusească a puterii și implementarea isteriei antirusești în Moldova”.

Participanții la miting au condamnat unanim în cadrul rezoluției încercările regimului Plahotniuc de a destabiliza situația din Moldova și au scandat pentru menținerea și întărirea relațiilor tradiționale de prietenie, a relațiilor strategice între Moldova și Rusia.

Manifestanții l-au invitat pe președintele Igor Dodon și pe partidul Socialiștilor să treacă de partea poporului, să se dezică de politica de colaborare cu regimul antipopor al lui Plahotniuc, care a subjugat Moldova.

”Oricine cooperează cu acești jefuitori care fură teritoriul capturat, devine complice la capurarea statului. Orice încercare de a potoli setea lui Plahotniuc și, cu atît mai mult, de a intra cu el într-o relație, nu face altceva decît să agraveze situația, avînd consecințe imprevizibile, contribuind la destabilizarea situației din Moldova, iar în cele din urmă – la distrugerea statului moldovenesc”, se vorbește în Rezoluție.

Participanții la miting ai „Partidulul Nostru“ au solicitat PDM-ului și PSRM-ului să refuze la aventura de a modifica sistemul electoral, să-și retragă proiectul comun de modificări la Codul Electoral, să asigure condiții pentru alegeri corecte, democratice sub supraveghere internațională.

Demonstranții au chemat toți cetățenii Moldovei să iasă pe 11 iunie curent la protestul împotriva regimului antipopor al lui Plahotniuc, organizat de societatea civilă.