”Conspirația Publika TV și a organelor de forță a fost dată în vileag”. Cașu a învinuit forțele de aplicare a legii de organizarea procărilor din timpul protestelor

15 Iunie 2017 1.279

Partidul Nostru” a învinuit organele de forță de înțelegerea secretă cu holdingul media al oligarhului Vladimir Plahotniuc. Din spusele lui Ilian Cașu, vicepreședintele ”Partidului Nostru”, cetățenii țării trebuie să se teamă de angajații organelor de forță, care în condițiile unui stat capturat, sînt dirijați de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Despre acesta Ilian Cașu a declarat în cadrul conferinței de presă din 15 iunie.

”A fost dată în vileag conspirația dintre postul Publika TV – cea controlată de șeful PDM și stăpînul Moldovei, Vladimir Plahotniuc și organele de forță, care sînt controlate de același Vladimir Plahotniuc”, – a afirmat Cașu, comentînd seria de provocări din timpul protestelor organizate împotriva tandemului Dodon – Plahotniuc. Vicepreședintele ”Partidului Nostru” a subliniat că tendințele organelor de forță erau evidente: ”aveau un singur scop – să organizeze provocări”.

Un exemplu adus de Cașu a fost reportajul tirajat de postul TV al oligarhului, în care, cică doi activiști ai ”Partidului Nostru” din Soroca serveau băuturi alcoolice alături de locul desfășurării protestelor împotriva înțelegerii lui Plahotniuc cu președintele Dodon. Vicepreședintee formațiunii politice a informat că ceva timp înainte de această întîmplare, perimetrul în care a fost filmată ”povestirea” a fost păzit de sute de colaboratori ai poliției, care, pe semne, ”le-au permis liber celor doi cetățeni să consume băuturi spirtoase”.

”Această ”creație” aparține organelor de forță și postului televizat al lui Vladimir Plahotniuc. Aceste spuse au dovezi. În rețelele de socializare există o înregistrare audio a jurnalistului BTV, căruia eroul povestirii i-a recunoscut că el nu este din Soroca, că nu a primit bani din partea reprezentanților ”Partidului Nostru” și despre ceea că ( a se filma în reportaj) i-au propus un polițist sau un procuror”, – a mai adăugat Cașu, subliniind faptul că ”este vorba despre o provocare evidentă, pregătită la comandă de către postul TV respectiv împreună cu intituțiile de stat”.

În final, Cașu a declarat că cetățenii țării înainte de toate trebuie să se teamă de forțele de ordine, ”care în condițiile unui stat capturat politic, sînt controlate de Vladimir Plahotniuc”.

La 11 iunie curent, în fața clădirii Parlamentului, au avut loc acțiunile masive de protest, organizate de societatea civilă și care au fost susținute și de ”Partidul Nostru”. Mii de protestatari au venit din întreaga Moldovă în capitală pentru a protesta împotriva inițiativei lui Dodon și Plahotniuc – de modificare a sistemului electoral.