”Sîntem împotriva regimului banditesc al lui Plahotniuc!” Susținătorii ”Partidului Nostru” au sprijinit masiv protestul civic

11 Iunie 2017 1.268

Mii de suținători ai ”Partidului Nostru” din întreaga Republică au reacționat la chemările lui Renato Usatîi și au ieșit la protestul civic împotriva intenției Președintelui Igor Dodon și a oligarhului Vladimir Plahotniuc de a modifica sistemul electoral.

Duminică, 11 iunie curent, în centrul capitalei are loc protestul masiv a miilor de oameni, organizat de societatea civilă. Protestului i s-au alăturat și peste trei mii de susținători ai ”Partidului Nostru”. În cadrul acțiunii de protest sînt scandate lozincile ”Jos Plahotniuc!”, ”Moldova!”, ”Întoarceți Miliardul!”.

Solicitarea principală a participanților la protest este revizuirea proiectului de lege cu referire la trecerea la sistemul electoral mixt, care, susțin cetățenii, nu reprezintă altceva decît o încercare a oligarhului Plahotniuc de a subjuga Moldova.

”Partidul Nostru” susține toate protestele civice. Alegerile corecte sînt tema noastră. Noi pledăm împotriva tuturor modificărilor sistemului electoral”, – a declarat Dumitru Ciubașenco, vicepreședintele ”Partidului Nostru”, care a amintit că protestul civic a fost precedat ”de unele proteste de partid, ce au avut loc la Comrat, la Bălți. Cu o săptămînă în urmă, la Chișinău, a avut loc un protest la oficiul Partidului Democrat”. Printre altele, la acțiunile de protest împotriva înțelegerii oligarhului și a șefului statului participă cetățenii întregii Republici. Necătînd la barierele create de regimul de la guvernare, multora le-a reușit, totuși, să ajungă în capitală, pentru a-și exprima nemulțumirea împotriva tandemului Plahotniuc – Dodon.

”Am venit din toate raioanele, orașele țării. ”Activiștii noștri” au sosit pentrru a susține protestul civic. Solicităm retragerea proiectului de lege în care socialiștii optează pentru sistemul electoral mixt. Și-n general, cerem ca sistemul electoral să nu fie schimbat în nici un mod, iar pe viitor solicităm alegeri corecte, normale, desfășurate sub control internațional”, – a declarat Dumitru Ciubașenco.