CAȘU DESPRE „LUPTA” CU GHERETELE DIN PARCUL CENTRAL, ANUNȚATĂ DE FILIP: PROBABIL ESTE VORBA DESPRE O BANALĂ „REDISTRIBUIRE” A BUSSINES-ULUI

04 Octombrie 2017 933

Consilierul municipal din partea „Partidului Nostru”,  Ilian Cașu, a pus la îndoială intenția premierului Pavel Filip de a aduce în ordine Parcul Central. Potrivit lui, putem vorbi despre o banală redistribuire a bussines-ului.

 

„Parcul Pușkin este într-o stare de degradare avansată, care în ultimii ani s-a înrăutățit. Între timp, astăzi au trecut deja șapte zile de când premierul Pavel Filip a anunțat că parcul este într-o stare deplorabilă. Filip a avut în vedere tarabele, frigiderele”, – a spus el.

Cu toate acestea, potrivit lui Cașu, nu toți antreprenorii își pot permite să-şi „instaleze” o gheretă pe teritoriul parcului. El a subliniat, că privilegiul de a instala gherete l-au primit doar câțiva oameni de afaceri, printre care și membrii familiei Chirtoacă.

„La șapte zile după lansarea declarației, nu s-a făcut nimic și nu se ştie exact dacă tarabele vor fi demontate”, – a subliniat Cașu.

În afară de aceasta, consilierul municipal a admis faptul că, declaraţiile lui Filip ar putea indica o eventuală redistribuire a proprietății, „apogeul instalării buticurilor „Coffee Time” a fost atins în momentul în care democrații și liberalii erau buni prieteni. În calitate de parteneri ai coaliției, democrații lui Plahotniuc nu au putut să nu observe un număr atât de mare de tarabe”.

„Având în vedere „divorţul lor politic”, putem presupune că este vorba de o banală redistribuire a business-ului, deoarece, cei care mergeau la Chirtoacă după autorizaţii și protecție, merg acum la Grozavu [viceprimarul Nistor Grozavu] și Plahotniuc”, – a adăugat el.

Între timp, potrivit lui Cașu, amplasarea haotică a tarabelor în parc reprezintă o amenințare serioasă pentru vizitatorii săi. „Această afacere haotică a creat o infrastructură haotică. Cablurile electrice sunt fixate pe copaci. Aceste fire reprezintă un real pericol pentru cetățeni”, – a adăugat Cașu.