DECLARAȚIA „PARTIDULUI NOSTRU“: REGIMUL LUI PLAHOTNIUC IMPLICĂ BISERICA ÎN ORGANIZAREA REPRESIUNILOR ÎMPOTRIVA OPOZIȚIEI

13 Septembrie 2017 1.732

„Partidul Nostru“, constată cu regret faptul că regimul aflat la putere utilizează cele mai murdare metode, încercând să discrediteze opoziția și nu ezită să implice în scheme lor frauduloase chiar și fețele bisericești.
În special, organele de drept din Moldova, cu sprijinul holdingului media ce-i aparține lui Plahotniuc încearcă să organizeze o provocare la subiectul „incidentului“ din oraşul Iargara, raionul Leova, îndreptată împotriva primarului din partea „Partidului Nostru“ și a întregii formațiuni politice de opoziție.
Chiar dacă conducerea Fundației „Renato Usatîi” și primarul or. Iargara, au dezmințit public, în timpul unei conferințe de presă minciunile tirajate de mass-media plahotniucistă despre presupusul „ajutor inexistent acordat bisericii” în Iargara, regimul continuă să dezvolte acest scandal, fabricat în mod artificial și evident se pregătește să inițieze un nou val de represiuni din partea poliției împotriva membrilor „Partidului Nostru”.
Pentru atingerea acestor scopuri murdare, provocatorii în epoleți l-au implicat pe preotul bisericii locale, Valeriu Pistrui. Deși speculațiile acestei persoane au fost dezminţite, astăzi mass-media lui Plahotniuc răspândește informația despre presupusele „amenințări din partea primarului” și „atacul” asupra preotului din partea unor persoane neidentificate, care au stat la baza inițierii, în timp record, a unui dosar penal. Nu există nici o îndoială că acest dosar penal, de fapt, să fie folosit pentru represiunile politice și persecutarea reprezentanților locali, aleși din partea „Partidului Nostru”. După cum bine ştim, această tactică a fost utilizată de mai multe ori de către regimul criminal de la guvernare împotriva opoziției.
„Partidul Nostru” informează că primarul oraşului Iargara, Eugen Mustaf, va convoca în curând o reuniune a cetățenilor, pentru a transmite locuitorilor oraşului informația veridică despre ceea ce se întâmplă, pentru a dezminți minciunile răspândite de mass-media lui Plahotniuc și a răspunde la toate întrebările cetățenilor. Vorbind pe rețelele de socializare cu difuzare pe Internet, primarul or. Iargara a spus că a fost șocat de declarațiile lui Valeriu Pistrui cu privire la presupusele „amenințări” la adresa lui și a condamnat „jocurile murdare” prezentate la canalele de televiziune pro-guvernamentale, care născocesc minciuni și manipulează opinia publică, în loc să desfășoare o investigație jurnalistică veridică.
„Partidul Nostru” condamnă cu fermitate noile fapte de exercitare a presiunii asupra primarilor și consilierilor locali, fabricarea dosarelor penale și represiunile politice împotriva membrilor opoziției de către organele de drept aflate sub controlul lui Plahotniuc.
Faptul că reprezentanții bisericii sunt implicați în aceste jocuri murdare, provoacă o indignare deosebită. „Partidul Nostru” cere conducerii Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove să desfășoare propriile investigații privind acțiunile domnului Valeriu Pistrui.