Dodon este trădător, jos Plahotniuc! Sute de activişti ai „Partidului Nostru” participă la protestul împotriva modificării sistemului electoral

20 Iulie 2017 1.260

În aceste momente, în faţa clădirii Parlamentului are loc o acţiune masivă de protest împotriva iniţiativei lui Plahotniuc-Dodon privind modificarea sistemului electoral. Acţiunea de protest este susţinută de activiştii „Partiduluio Nostru”.

Protestul are loc pe fundalul şedinţei Parlamentului în cadrul căreia, după cum se aşteaptă, va fi adoptat în lectură finală proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt. Cetăţenii scandează „Jos Plahotniuc!”, „Dodon – trădător!”.

Concomitent, are lor şi un concert în susţinerea reformei sistemului electoral, chiar pe pragul Parlamentului. Organizatorul acestui concert este organizaţia unionistă Credinţă Patriei, controlată de Plahotniuc. Din diferite surse, este cunoscut că la această acţiune au fost aduşi funcţionari publici şi bugetari din toate raioanele Moldovei, care exercită rolul de „masovcă” (susţinere în masă).