GRIȚCO: SE PARE CĂ „PROEUROPEANUL” PLAHOTNIUC INTENȚIONEAZĂ SĂ ASIGURE VICTORIA SOCIALIȘTILOR LA VIITOARELE ALEGERI PARLAMENTARE

09 Noiembrie 2017 2.306

Elena Grițco, vicepreședintele „Partidului Nostru”, a criticat sever proiectul de lege care prevede posibilitatea de a înregistra actele de stare civilă ale nerecunoscutei RMN de către autoritățile moldoveneşti. Potrivit lui Grițco, proiectul vizează falsificarea viitoarelor alegeri parlamentare.

Elena Grițco, vice-președintele „Partidului nostru” a scris despre acest lucru în rețelele de socializare.

„Se pare că, „pro-europeanul” Plahotniuc intenționează să asigure victoria socialiștilor în viitoarele alegeri parlamentare. După „împarţirea” de către socialiști și democrați a Moldovei în circumscripții uninominale, deputații fracțiunii PSRM și PDM, cu sprijinul discipolilor oligarhului din grupul PPE, au înregistrat în parlament o altă „capodoperă” a gândirii legislative.

De data aceasta, deputații au ajuns la Legea privind actele de stare civilă. Proiectul propus de „aleșii poporului” prevede modificarea art. 13 privind „Recunoaşterea în Republica Moldova a valabilităţii actelor de stare civilă eliberate de organele competente ale statelor străine”. Modificarea va fi completată cu un nou paragraf, și anume: „Actele de stare civilă înregistrate pe malul stâng al Nistrului și mun. Bender pot fi confirmate prin documente de stare civilă, eliberate de autoritățile competente ale Republicii Moldova”.

Chiar dacă drept argumente sunt invocate scopurile „nobile”, după cum ne dam bine seama, diavolul se ascunde în detalii. Este evident că proiectul de lege este o pregătire pentru viitoarele alegeri parlamentare, iar aprobarea amendamentelor în consecinţă va duce la falsificări masive, în special la „caruseluri electorale”.

Este evident că locuitorii de pe malul stâng al Nistrului vor prefera să voteze pentru un partid „pro-rus”, cu o înclinație clară pro-plahotniuc. De fapt, oligarhul „hrăneşte” socialiștii nu din motive altruiste, mai ales, având în vedere că deja acum Plahotniuc împreună cu Dodon întocmesc o listă de candidați la funcţia de deputat PSRM pentru viitoarele alegeri parlamentare”, – a scris Grițco.