ORAȘUL VULCĂNEȘTI ARE ÎN SFÂRȘIT UN PRIMAR GOSPODAR

23 Octombrie 2017 1.786

Cu toate că problemele naționale nu au ocolit orașul Vulcănești, orașul sudic reușește în continuare să obțină rezultate impresionante în condițiile deficitului financiar, ceea ce este, de altfel, caracteristic pentru întreaga republică.

Potrivit primarului din Vulcănești ,Victor Petrioglo, problemele naționale, din păcate, nu au ocolit orașul său natal, „ şi totuși am reușit să obţinem succese în unele domenii. Este vorba de modernizarea parcului orășenesc, renovarea parțială a străzilor. Vreau să menționez faptul că orașul nostru a câștigat un proiect în valoare de 9,3 milioane de lei pentru evacuarea gunoiului”.

Cum a menționat Petrioglo, proiectul prevede achiziționarea a peste trei mii de containere pentru deșeuri, precum și technică specială, „pentru noi este foarte important acest proiect, deoarece întreprinderea noastră municipală deține doar două mașini de evacuare a gunoiului.“

În plus, primăria locală a reușit să câștige un proiect în valoare de 1,5 milioane de lei pentru curățarea râului din oraş. Rezultatele semnificative ale activității administrației orașului pot fi observate de asemenea în cazul celor trei blocuri alimentare, renovate din grădinițe. În total, suma cheltuielilor a ajuns aproape la un milion de lei – o sumă enormă pentru bugetul orașului.

„Bugetul total reprezintă peste 20 de milioane de lei, dar acești bani nu sunt suficienți. Aproximativ 85% din cheltuieli le reprezintă salariile, precum și cheltuielile de întreţinere a orașului”,  – a spus Petrioglo.

De fapt, înșiși locuitorii orașului Vulcănești au spus că orașul se schimbă văzând cu ochii.

„Schimbările serioase sunt perceptibile. Primarul a restaurat parcul, au apărut bănci, trotuare. Orașul este curat, bine întreţinut”.

„Imaginea orașului a suferit schimbări semnificative. S-a început construcţia, oraşul a devenit mai curat, se face ordine, se repară drumurile. Înainte, în general, nu se făcea nimic”.

Locuitorii susțin că primăria a început, în sfârșit, să activeze, „comparativ cu primarul precedent, acum este cu mult mai bine. Am obţinut rezultate, orașul a devenit mai frumos, mai curat”.

„Totul se schimbă spre bine: trotuare, în parc este ordine. Au început să fie asfaltate şi străzile secundare. Cu ocazia zilei oraşului a fost asfaltată piața. Înainte, oamenii se temeau să intre în parc deoarece arata ca o pădure. Iar acum ne bucură privirea. Bănci noi, poduri noi, felinare, pavaj, etc.”, – a spus un alt locuitor al orașului.

Potrivit spuselor unui alt locuitor al orașului, „sufletul se bucură când ceva se schimbă, se reînnoiește. Actualul primar lucrează mai bine decât cei precedenți, nu este clar unde se cheltuiau banii. Iar acum vedem în ce sunt investiţi banii. Au fost pavate trotuarele, a fost asfaltat drumul, s-au instalat bănci. Se simte că omul se străduie pentru locuitorii oraşului”.

Între timp, Petrioglo a declarat că, Fundația „Renato Usatîi”, l-a susţinut în relizarea multor obiective, şi a servit drept un imbold pentru renovarea parcului orășenesc.

„În 2016, fundaţia a oferit două mii de metri pătrați de dale de pavaj, din care am reuşit să restabilim parcarea publică și o parte a trotuarului care duce spre piață. Sper că Fundația a dat atenție realizării acestor proiecte. Iar în 2017, am primit alte două mii de metri pătrați de dale de pavaj”, – a declarat Petrioglo.

Primarul din partea „Partidului Nostru”, Victor Petrioglo a fost ales în funcția de primar al orașului Vulcănești în anul 2015, după ce a obţinut o victorie decisivă  contra candidatului său din partea PSRM, Roman Tiutin.