„PUTEREA ESTE CINICĂ ȘI NERUȘINATĂ”. „PARTIDUL NOSTRU” A DESFĂȘURAT O ACȚIUNE ÎN APĂRAREA PENSIONARILOR MOLDOVENI

02 Octombrie 2017 609

Câteva zeci de activiști ai „Partidului Nostru” au desfășurat o acțiune de protest în fața edificiului Poștei centrale, împotriva intenției guvernanților moldoveni de a obliga pensionarii să meargă de sine stătător în oficiile poștale, după pensie. Potrivit spuselor conducerii partidului, guvernanții au lansat un genocid deschis împotriva celei mai social-vulnerabile categorii a populației.

Acțiunea, la care au participat câteva zeci de oameni, a avut loc luni, 2 octombrie.

După cum a declarat în cadrul flash-mob-ului, vice-președintele „Partidului Nostru”, Ilian Cașu, explicând esența acțiunii, „hotărârea conducătorului ÎS ”Poșta Moldovei” care este controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc, prevede că, pensionarii pot primi pensia la domiciliu contra unei „plăți” suplimentare, ce variază în dependență de localitate”. El a subliniat că acțiunea a fost organizată în rezultatul multiplelor întâlniri cu locuitorii satelor moldovenești.

„Acesta este o acțiune criminală a guvernării, care intenționează să economisească pe seama celei mai vulnerabile categorii a societății. Ne aflăm aici, ca să transmitem întregii societăți moldovenești un mesaj clar – astfel de acțiuni din partea unei întreprinderi de stat sunt inadmisibile”.

Colegul lui Cașu – vice-președintele „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubașenco, a subliniat că “începând cu 1 octombrie „Poșta Moldovei” a anulat serviciul de livrare a pensiei la domiciliu. În multe primării, deja sunt afișate anunțuri despre faptul că, pensionarii trebuie să vină personal la oficiul poștal, excepție se face doar pentru invalizi și bolnavii țintuiți la pat”.

„Asemenea hotărâri încalcă Constituția, care prevede că în Moldova sunt aplicate principiile economiei de piață direcționate social. Această hotărâre poartă un caracter antisocial și este orientată spre înjosirea oamenilor” – a subliniat Ciubașenco.

Potrivit spuselor sale, această hotărâre este dovada faptului, cât de „cinică și nerușinată este guvernarea. Putem contrapune acestui cinism și impertinențe doar un singur lucru – capacitatea noastă de a opune rezistență. „Partidul Nostru” este partidul care se opune acestui regim, în ciuda tuturor represiunilor”.

„De fapt, astăzi transmitem cerințele pensionarilor”, – a declarat Elena Grițco, vice-președintele partidului, adresându-se conducerii „Poștei Moldovei”: „lasați confortul fotoliilor voastre moi și mergeți, de exemplu, la Baimaclia, și uitați-vă cum trăiesc pensionarii de acolo”.

„Situația din sate – este un genocid deschis împotriva celor mai vulnerabili oameni din această țară – pensionarii. „Partidul Nostru” cere anularea acestei hotărâri”, – a concluzionat ea.