„AUTORITĂȚILE VOR RECURGE LA ORICE MIJLOACE PENTRU CA SĂ NU-L ELIBEREZE”. INSTANȚA A PRELUNGIT ARESTUL LUI FELIX GRINCU CONTRAR STĂRII LUI DE SĂNĂTATE.

28 Octombrie 2017 1.258

Instanța a satisfăcut parțial cererea procurorilor, prelungind cu alte 12 zile arestul preventiv al activistului ”Partidului Nostru”, Felix Grincu, care, în momentul pronunțării deciziei, se afla în spitalul închisorii.

Potrivit declaraţiilor avocatului lui Grincu, Ivan Cerga, „procurorul a cerut 30 de zile, dar instanța, cel puțin în acest caz, a luat în considerare legislația în vigoare, prelungind termenul de arest preventiv cu 12 zile. Această decizie este umbrită de faptul că, în cadrul unui caz penal paralel, procurorul a solicitat deja arestarea lui”.

Totuşi, este evident că scopul unui nou dosar penal – este o oportunitate pentru procurori de a ocoli legislația în vigoare care interzice detenţia preventivă a unui suspect în cadrul unui proces penal.

„Acest lucru sugerează că organele de urmărire penală, vor face tot posibilul pentru ca Felix Grincu să nu iasă la libertate până la pronunțarea sentinței”, – a declarat Cerga, subliniind faptul că, în cadrul procesului penal paralel, s-au defăşurat deja şase ședințe și până nu demult procurorul nu a solicitat aplicarea unei măsuri preventive.