Poliția a provocat ciocniri în rîndurile protestatarilor din fața Parlamentului, a aplicat violența și forța către manifestanții pașnici

19 Iulie 2017 1.161

Colaboratorii de poliție, îmbrăcați în civil, au provocat un conflict cu participanții acțiunii la protest din fața clădirii Parlamentului, care protestau împotriva modificării sistemului electoral. Polițiștii au încercat să le ia corturile, pe care ședeau protestatarii, le-au împins dur, le-au tras de haine.

Unul dintre activiștii ”Partidului Nostru” a fost reținut, l-au încătușat. Precum a reușit el să declare, doar pentru faptul că el a avut un cort. Mai mult decît atît, vicepreședinții ”Partidului Nostru” – Elena Panuș și Dumitru Ciubașenco au comunicat despre faptul că acestui activist i-a fost aplicată violența fizică.

Polițiștii au încătușat și luat încă un participant pașnic al acțiunii de protest, a cărui soartă este, deocamdată, necunoscută.

În scuarul Parlamentului a fost adus un număr mare de polițiști cu echipamente speciale. La ora actuală, în centrul Chișinăului, se desfășoară acțiunea de protest, organizată de ”Partidul Nostru”, împotriva inițiativei lui Plahotniuc-Dodon de modificare a sistemului electoral.